Veliki požar izbio je u staroj tvornici žitarica u Orangeu, Mass.

Vatrogasci u središnjem Massachusettsu bore se s velikim požarom u Orangeu koji je izbio u zgradi u kojoj se nekoć nalazila tvornica žitarica, prema dužnosnicima. Zapovjednik vatrogasaca Orange James Young rekao je da je požar na adresi 16 West River St. je prvi put dojavljen u subotu oko 11:45. Vatrogasci koji su prvo stigli na mjesto događaja pronašli su jak plamen i dim na praznoj zgradi mlina i četiri druge zgrade u tom području. Young je rekao da objekti nisu zauzeti, ali su dva civila prijavila lakše ozljede. Njima je pružena pomoć na licu mjesta, a obojica su odbili prijevoz u oblasnu bolnicu. Fotografije koje su snimili svjedoci na mjestu događaja pokazuju jak plamen i dim koji izbija iz zgrade. Stanovnica Athola koja živi pet milja udaljena od stare tvornice žitarica rekla je da je vidjela kako pepeo iz vatre pada u njeno dvorište. Reagirali su vatrogasci iz više od 20 regionalnih odjela na vatru, što je jednako požaru sa šest ili sedam alarma, prema Youngu. Odjel vatrogasnih službi Massachusettsa, također poznat kao Ured državnog vatrogasnog maršala, rekao je da je aktiviran državni plan mobilizacije požara, donoseći dva zadatka za cijelu državu snage za pomoć vatrogascima na mjestu događaja. Young je rekao da nijedan stanovnik Orange nije raseljen zbog požara. Prema riječima gradskih dužnosnika Orange, područje ulice West River u blizini stare zgrade tvornice žitarica zatvoreno je od 29. ožujka zbog sigurnosnih razloga. Zgrada je godinama propadala, ali nedavno inženjersko istraživanje pokazalo je da se situacija pogoršala.U dokumentu koji je podijelio grad, dužnosnici su rekli da je zgrada u kojoj se nekada nalazila tvornica žitarica u privatnom vlasništvu. Gradski dužnosnici rekli su da je vlasnička situacija zakomplicirala proces pokušaja rušenja zgrade, ali napominju da se poduzimaju sve odgovarajuće pravne radnje kako bi se pronašlo odgovarajuće rješenje. Odjel i Jedinica za istraživanje požara i eksplozija državne policije, koja je dodijeljena Državnoj vatrogasnoj službi Maršalov ured.

Vatrogasci u središnjem Massachusettsu bore se s velikim požarom u Orangeu koji je izbio u zgradi u kojoj se nekoć nalazila tvornica žitarica, tvrde dužnosnici.

Šef Orange vatrogasaca James Young rekao je da je požar na adresi 16 West River St. prvi put je prijavljen u subotu oko 23:45.

Vatrogasci koji su prvo stigli na mjesto događaja zatekli su jak plamen i dim na praznoj zgradi mlina i još četiri zgrade u okolici.

Young je rekao da objekti nisu zauzeti, ali su dva civila prijavila lakše ozljede. Njima je pružena pomoć na licu mjesta, a obojica su odbili prijevoz u oblasnu bolnicu.

Fotografije koje su snimili svjedoci na mjestu događaja pokazuju jak plamen i dim koji izbija iz zgrade.

Stanovnica Athola koja živi pet milja udaljena od stare tvornice žitarica rekla je da je vidjela kako pepeo od vatre pada u njeno dvorište.

Vatrogasci iz više od 20 regionalnih odjela odgovorili su na vatru, što je jednako požaru sa šest ili sedam alarma, navodi Young.

Odjel vatrogasnih službi Massachusettsa, također poznat kao Ured državnog vatrogasnog maršala, rekao je da je aktiviran državni plan vatrogasne mobilizacije, dovodeći dvije operativne skupine iz cijele države da pomognu vatrogascima na mjestu događaja.

Young je rekao da nijedan stanovnik Orangea nije raseljen zbog požara.

Ashley Gordon

Veliki plamen i gust dim vape iz zgrade u kojoj se nekada nalazila tvornica žitarica u West River Streetu u Orangeu, Massachusetts, 4. lipnja 2022.

Prema riječima gradskih dužnosnika Orange, područje ulice West River u blizini stare zgrade tvornice žitarica zatvoreno je od 29. ožujka zbog sigurnosnih razloga. Zgrada je godinama propadala, ali nedavno inženjersko istraživanje pokazalo je da se situacija pogoršala.

U dokumentu koji dijeli grad, dužnosnici su rekli da je zgrada u kojoj se nekada nalazila tvornica žitarica u privatnom vlasništvu. Gradski dužnosnici rekli su da je vlasnička situacija zakomplicirala proces pokušaja rušenja zgrade, ali napominju da se poduzimaju sve odgovarajuće pravne radnje kako bi se pronašlo odgovarajuće rješenje.

Podrijetlo i uzrok požara istražuju Vatrogasna postrojba Orange, Policijska uprava Orange i Jedinica za istraživanje požara i eksplozija državne policije, koja je dodijeljena Uredu državnog vatrogasnog maršala.

.

Leave a Comment