Umirovljeni sudac okruga Juneau John Roemer ubijen u “ciljanom činu” protiv pravosudnog sustava, kažu vlasti | Zločin

Naoružani napadač je u petak ujutro ubio umirovljenog suca okruga Juneau u, kako je državni odvjetnik Wisconsina Josh Kaul nazvao “ciljanim činom” protiv pravosudnog sustava.

Neidentificirani strijelac je ubio John Roemer, 68 godina, u kući suca u gradu Lisabonu oko 6:30 ujutro, rekli su dužnosnici.

Državni senator. Howard Marklein, R-Spring Green, koji predstavlja okrug Juneau, potvrdio je Roemerovu smrt u izjavi, dodajući “nikada ne očekujemo da će se nasilna tragedija dogoditi u našim malim, blisko povezanim zajednicama.”

'Stvarno fin tip': Susjed opisuje scenu ubojstva suca okruga Juneau

Tijekom konferencije za novinare u petak poslijepodne, Kaul nije potvrdio Roemerov identitet, ali je rekao da je napadač sastavio popis drugih potencijalnih meta. Milwaukee Journal Sentinel izvijestio je da je Gov. Tony Evers pojavio se na popisu napadača.

Glavni državni odvjetnik nije želio objaviti ime 56-godišnjeg strijelca niti identificirati druge potencijalne mete.

Ljudi također čitaju…

“Do sada prikupljene informacije ukazuju da se radilo o ciljanom činu, a čini se da se ciljanje temelji na nekoj vrsti sudskog postupka ili sudskih slučajeva”, rekao je Kaul.

“Ograničeni smo u informacijama koje možemo dati u ovom trenutku”, dodao je Kaul, navodeći istragu koja je u tijeku.

Ured šerifa okruga Juneau prvi je reagirao na mjesto događaja nakon što je druga osoba u rezidenciji pobjegla u obližnju kuću i kontaktirala vlasti, rekao je Kaul.

Taktička ekipa ušla je u rezidenciju nešto poslije 10.30 sati i zatekla napadača koji se upucao u podrumu, rekao je Kaul. Strijelac je hospitaliziran u kritičnom stanju.

Roemer je prvi put izabran za suca Okružnog suda u Juneauu 2004., a potom je ponovno izabran 2010. i 2016. Umirovljen je 2017. godine.Sudac John Roemer

Roemer


Dok je bio na klupi u okrugu Juneau, Roemer je predsjedavao nekim slučajevima visokog profila.

Godine 2017. predsjedavao je slučajem u kojem je predsjednik sela Lyndon Station osuđen po 22 točke optužnice za seksualni napad. Roemer je presudio da porotnik nije vjerodostojan i odobrio Donaldu Coughlinu novo suđenje, u kojem je ponovno osuđen.

Godine 2009. osudio je bivšu vjersku vođu Necedaha jer je na svom WC-u sakrila leš sljedbenice koja je umrla prirodnom smrću.

Donna Voss, koja je živjela u susjedstvu Roemera 22 godine, opisala ga je kao “stvarno finog momka”.

“Ovo nije tip susjedstva u kojem se išta događa”, rekao je Voss.

Nakon pucnjave, Voss je rekao da su Roemerova dva sina pobjegla u obližnju kuću službenika za provođenje zakona. Roemerova supruga i još jedan sin umrli su posljednjih godina, rekao je Voss, a sudac je živio s njegovo dvoje djece.

Wisconsin Family Action nudi nagradu za paljenje svog sjedišta u Madisonu

Ostale mete na popisu napadača su obaviještene i više nema prijetnje javnoj sigurnosti, rekao je Kaul.

Ministarstvo pravosuđa istražuje jesu li druge osobe povezane s pucnjavom u petak.

Kaul se pojavio na konferenciji za novinare u petak koju su pratili šerif okruga Juneau Brent Oleson i Tina Virgil, šefica Odjela za kaznene istrage State Departmenta.Roemer i Marklein

Sudac John Roemer, lijevo, i državni senator. Howard Marklein 2016.


LEE NOVINE


Glavni državni odvjetnik je rekao da Odjel za kriminalističku istragu vodi istragu o pucnjavi i da je “često uključen u složene istrage ove prirode”.

Kaul je napomenuo da su zastupnici okruga Juneau smatrani svjedocima incidenta.

Grad Lisabon je oko četiri milje sjeverno od Maustona, sjedišta županije, i 80 milja sjeverozapadno od Madisona.

.

Leave a Comment