Snimka odbacuje ideju da je žena iz Kansas Cityja koju su ustrijelili policajci bila nenaoružana

Dramatične snimke kamere uhvatile su trenutak kada je osumnjičena naoružana otimačica automobila – za koju se lažno vjerovalo da je trudna i nenaoružana – držala pištolj nekoliko trenutaka prije nego što je ona ustrijelili policajci iz Missourija.

Snimka zaslona objavljena u dokumentima o uhićenju prikazuje Leonnu Hale, 26, kako upire pištolj dok gleda iza sebe dok pokušava pobjeći od uhićenja u Kansas Cityju kasno prošlog petka, rekli su tužitelji.

Hale, osuđeni zločinac kojem je zabranjeno nošenje oružja, uperila je napunjenu pištolj Lorcin L25 ravno u dvojicu policajaca – od kojih su obojica u nju pucala ukupno tri puta, rekli su policajci iz Missourija u nalogu.

Potom je bacila oružje, koje je imalo “jedan metak kalibra 22 u komori, kao i dva živa metka kalibra 25 u spremniku”, navodi policija u nalogu. Napunjeni Glock i 23 metka također su pronađeni u automobilu kojem je pobjegla, stoji u priopćenju o vjerojatnom uzroku.

Hale – čiji je dečko odjurio nekoliko sekundi ranije – bio je pogođen nizom naboja srijeda, uključujući kaznena djela za protuzakonito posjedovanje i protuzakonito korištenje oružja.

Vidi se kako Leonna Hale uperi pištolj iza sebe dok pokušava izbjeći uhićenje.
Okružni tužitelj Jackson

Ona je i dalje u lokalnoj bolnici u stabilnom stanju, rekli su dužnosnici.

Očevidac, koji je snimio Hale kako leži u lokvi krvi dok su joj stavljale lisice, prvo je rekao za Kansas City Star da je navodni kradljivac podigao ruke kako bi dokazao da u tom trenutku nije bila naoružana. Svjedokinja je također tvrdila da je Hale vikala policajcima da je trudna.

No, tužiteljica okruga Jackson Jean Peters Baker rekla je da su prvi izvještaji s nadzora i kamere bili prožeti “lažnim pričama”, uključujući tvrdnju da je Hale trudna, za koju tužitelji kažu da ne vjeruju da je istinita.

Vidi se kako se Hale grči na tlu nakon što je pogođen.
Vidi se kako se Hale grči na tlu nakon što je pogođen.
Facebook / She Danja

Snimka je dokazala da je Hale “kontinuirano pokazivala oružje tijekom susreta s policajcima, a činilo se i da je pokušavala pobjeći”, rekao je Baker.

“Snimka tjelesne kamere potvrđuje izjave policajaca da je Hale držao pištolj.”

Snimka je također uhvatila policajce kako “daje Haleu dodatne verbalne naredbe da odbaci vatreno oružje, a Hale je primijetio da još uvijek usmjerava vatreno oružje u smjeru žrtava”, navodi se u nalogu.

Na snimci se vidi policajac koji pokazuje njihovu zabavu na Halea.
Na snimci se vidi policajac kako uperi pištolj u Halea.
Facebook / She Danja

Jedan od tamošnjih policajaca rekao je da je “bila u strahu da će je Hale upucati i da je jednom ispalila oružje”.

Drugi policajac se u početku bojao da je upucan i “dvaput je ispalio vatreno oružje na Halea i primijetio kako je Hale ispustio vatreno oružje.”

Tijekom prvog razgovora s policajcima iz patrole na autocesti Missourija – snaga koje istražuju pucnjavu umiješanu u policajca – Hale je “porekao da je ikada imao pištolj”, stoji u nalogu.

Hale ostaje u bolnici u stabilnom stanju.
Hale ostaje u bolnici u stabilnom stanju.
Faebook / She Danja

Zatražila je odvjetnika prije nego što je ispitana o snimci na kojoj se jasno vidi jedan u njezinoj ruci, stoji u dokumentu.

Osumnjičenik – koji je dvaput bio osuđen za kazneno djelo posjedovanja meta, kao i drugi zbog ometanja službenika za provođenje zakona – u početku je bio stjeran u kut nakon poziva hitne službe o oružanoj otmici automobila, navodi se u dokumentu.

Njezin dečko – koji nije identificiran – uhićen je tijekom pješačke potjere nakon bijega prije nego što je Hale upucan, navodi se u dokumentu.

Hale je zanijekao da je ikada imao pištolj.
Hale je zanijekao da je ikada imao pištolj.
Facebook / She Danja

U intervjuima je tvrdio da im je vozilo za koje su optuženi da su ga oteli voljno dao “bijeli par za ‘heroin i met'”, priznajući da je isporučio traženu drogu i sugerirajući da dva pištolja koja su tamo pronađena nemaju ništa raditi s njima.

“Izjavio je da su on i Hale imali vatreno oružje u vozilu i rekao je da je zločinac i da ne smije posjedovati ili imati vatreno oružje”, navodi se u nalogu.

Ipak, lokalni aktivisti i dalje kažu da je Hale žrtva i zahtijevaju objavljivanje cijele snimke kamere, a ne samo snimke zaslona.

Hale je osuđeni prijestupnik kojemu je zabranjeno posjedovanje oružja.
Hale je osuđeni prijestupnik kojemu je zabranjeno posjedovanje oružja.
Facebook / She Danja

“Nije zaslužila da bude ubijena”, rekao je vlč. Timothy Hayes rekao je za Kansas City Star.

“Nismo ovdje da bismo tvrdili njezinu nevinost da nije bila umiješana u zločin, ali smo ovdje da kažemo da nije bila vrijedna da bude ubijena”, rekao je za lokalne novine.

.

Leave a Comment