Školski odbor Uvalde odbio je kazniti šefa policije koji se nije suočio s naoružanim napadačem Robb Elementary

NOVISada možete slušati članke Fox Newsa!

Na prvom sastanku odbora Uvalde Consolidated Independent School District (UCISD) nakon smrtonosne masovne pucnjave, članovi nisu poduzeli ništa protiv šefa školske policije Petea Arredonda.

Sastanak – koji je započeo molitvom – sazvan je kao odgovor na napad usamljenog naoružanog napadača 24. svibnja na osnovnu školu Robb u kojem je poginulo 19 učenika i dva učitelja.

Iako je dnevni red dopustio odboru da ukine Arredondou dijelu sastanka koji je bio iza zatvorenih vrata, odbili su to učiniti, navodi Texas Tribune.

Tijekom prvog dijela sastanka, nadnarednik dr. Hal Harrell je rekao da mu je srce obitelji žrtava, a ubijene učitelje nazvao je “herojima”.

UVALDE, ŠEF OKRUŽNE POLICIJE ŠKOLSKE TEXAS NIJE IMAO RADIO SA SOBOM KADA JE ODGOVARAO NA MASOVNU PUCANJE: IZVJEŠTAJ

Šef školske policije Uvalde Pete Arredondo, treći slijeva, stoji tijekom konferencije za novinare ispred osnovne škole Robb u Uvaldeu, Texas, četvrtak, 26. svibnja 2022.
(AP Photo / Dario Lopez-Mills)

Također je rekao sudionicima – uključujući roditelje – da će djeca nikad se ne vraćaj u teksašku školu.

Majka, koja je bila jedna od samo dvoje stanovnika koji su se obratili odboru, rekla je da se njezin sedmogodišnji sin “smrtno boji” polaska u školu.

Harrell je rekao da, iako je željan dovršetka istrage, nema dodatnih informacija o tome.

Politički znak za Petea Arredonda, šefa policije školskog okruga Uvalde, koji je položio prisegu u Gradskom vijeću Uvaldea, vidi se u Uvaldeu u Teksasu, 29. svibnja 2022.

Politički znak za Petea Arredonda, šefa policije školskog okruga Uvalde, koji je položio prisegu u Gradskom vijeću Uvaldea, vidi se u Uvaldeu u Teksasu, 29. svibnja 2022.
(REUTERS / Veronica G. Cardenas)

Upravni odbor bi se trebao ponovno sastati 20. lipnja poslijepodne.

Arredondo nije nazočio sastanku, a Tribune je izvijestila da je on “čovjek koji se skriva” – čak i iz državna policija istražuje pucnjavu.

Ranije prošlog tjedna prisegnuo je kao član gradskog vijeća na privatnoj ceremoniji.

BUFALO I UVALDE PREŽIVJELI MASOVNO PUCANJE SVJEDOČITI NA CAPITOL HILLU

50-godišnjak se našao na udaru kritike – suočen s pozivima za raskid – zbog sporog odgovora tog dana.

18-godišnji napadač Salvador Ramos proveo je u školi otprilike 80 minuta. Prošlo je više od sat vremena od kada su ga prvi policajci slijedili u zgradu i kada su ga ubili policajci, prema službenoj vremenskoj liniji.

Steven McCraw, šef teksaškog odjela za javnu sigurnost, rekao je kako Arredondo vjeruje da se aktivna pucnjava pretvorila u situaciju s taocima, te da je donio “pogrešnu odluku” da ne naredi policajcima da provale u učionicu.

Ramos je ispalio više od 100 metaka i 17 drugih su ozlijeđeni u pucnjavi.

U petak je sen. Roland Gutierrez rekao je za Associated Press da mu je službeno rekao teksaški odjel javne sigurnosti Arredondo nije nosio radio tog dana i da nikada nije bio obaviješten da djeca iz škole zovu hitnu.

KLIKNITE OVDJE DA PREUZMETE APLIKACIJU FOX NEWS

Vlasti nisu rekle kako je Arredondo komunicirao s drugim službenicima za provođenje zakona na mjestu događaja.

Associated Press je pridonio ovom izvješću.

Leave a Comment