Pucnjava je izbila dok je traženi tinejdžer otvorio vatru na časnika američkog maršala, kaže policija

19-godišnji mladić optužen je za pucnjavu u kojoj su ranjeni policijski pas i službenik američke službe maršala dok je bio uhićen u četvrtak poslijepodne na Northwest Sideu, rekli su tužitelji na sudu u subotu.

Tarrion Johnson pojavio se pred sutkinjom okruga Cook Kelly Marie McCarthy, koja je odbila jamčevinu tijekom saslušanja uživo.

Johnson, iz bloka 4200 West Cullerton Avenue, optužen je za pet točaka za pokušaj ubojstva prvog stupnja, dvije za pokušaj oružane pljačke i tešku okrutnost prema životinjama, priopćila je policija u Chicagu.

The Pucnjava se dogodila u četvrtak oko 13.20 sati u zgradi u bloku 5200 West Belmont Avenue, gdje su čikaška policija i članovi regionalne radne skupine za bjegunce američkih maršala Great Lakes pokušavali uhititi Johnsona na temelju tjeralice za pokušaj ubojstva i pokušaj pljačke, prema policiji i tužiteljstvu.

Svi policajci, uključujući policijskog psa koji je nosio maskirni prsluk s K-9 ispisanim na obje strane, nosili su označenu odjeću, s natpisom “policija” i zvjezdicama, rekli su tužitelji.

Tužitelji su rekli da su policajci promatrali zgradu i vidjeli da je Johnson napustio stražnja vrata, a zatim se okrenuo i vratio unutra.

Čikaški policajac koji je podigao štit prišao je stražnjim vratima s nekoliko drugih policajaca i “najavio svoj ured” više puta i prozvao Johnsonovo ime prije nego što su vrata “probijena” napravivši rupu u njima, rekli su tužitelji.

Policajac koji je nosio štit ušao je u hodnik, gdje je vidio Johnsona, koji je ušao u spavaću sobu i vratio se u hodnik s pištoljem, rekli su tužitelji.

Vrištanje “puška!” policajac je ispalio jedan hitac dok je Johnson odjurio natrag u spavaću sobu i ispalio tri metka izvan prozora – pogodivši Marshala i K-9 vani, rekli su tužitelji.

Johnson se vratio u hodnik i ispalio još dva hica u policajce, koji su povikali: “Spusti pištolj!” pošto je časnik koji je nosio štit “uzvratio vatru”, rekli su tužitelji.

Američkog maršala je okrznuo u ruku i barem je jedan hitac probio prsluk otporan na metke, stavljajući “stres” na policajčeva prsa, dok je policijski pas pogođen u desno rame, a metak je zabio u njega.

Stanje psa u početku je bilo kritično, ali se stabiliziralo, iako će možda biti potrebno još operacija, rekli su tužitelji.

Johnson je stavljen u pritvor jer je s drugom osobom, ženskom, koja je bila s njim, ostavio sporedna vrata. Policija je pronašla “pištolj duh” i pronašla nekoliko istrošenih čaura, od kojih je pet ispaljeno iz pištolja duha, rekli su tužitelji.

Johnson je doživotni stanovnik okruga Cook koji živi sa svojom djevojkom koja je trudna s njihovim djetetom, rekao je odvjetnik koji ga zastupa. Pohađao je srednju školu socijalne pravde u Chicagu i bavi se glazbom i umjetnošću, tvrdi odvjetnik.

Johnson ima nekoliko presuda za maloljetnike, uključujući posjedovanje kontrolirane tvari 2020., tešku otmicu vozila iz 2017. i posjedovanje ukradenog motornog vozila i isporuku kontrolirane tvari iz 2016., rekli su tužitelji.

Johnson se vraća na sud u ponedjeljak.

rsobol@chicagotribune.com

Leave a Comment