Progresivci osjećaju opravdanje nakon velikih predizbora

Naprednjaci su u utorak imali možda najbolju noć prvenstvene sezone.

U Pennsylvaniji, poručnik. Gov. John Fetterman je lako izašao kao pobjednik na predizborima demokratskog Senata i republičkom republičkom savezu. Summer Lee je na putu da za dlaku pobijedi u svom natjecanju u 12. kongresnom okrugu u državi, oba nadmašivši umjerene demokrate.

Možda najizrazitije, nekih 2500 milja od Keystone Statea, sadašnji rep. Kurt Schrader (D-Ore.), član koalicije Plavih pasa sa sedam mandata kojeg je podržao predsjednik Biden, na rubu je gubitka borbe protiv liberalnog izazivača Jamieja McLeod-Skinnera.

Ljevica na natjecanja gleda kao na ohrabrujuće znakove da dobivaju na snazi ​​kada i gdje je to važno, posebno nakon što je nekoliko velikih poraza u 2018. i 2020. zamaglilo njihove izglede za uspjeh.

“Kurt Schrader postao je nacionalni poster za učenje na teži način”, rekao je Joseph Geevarghese, koji vodi Our Revolution, osnovnu organizaciju koja se formirala oko sena. Prva predsjednička kampanja Bernieja Sandersa (I-Vt.). “Progresivci su pobijedili u nekim velikim utrkama unatoč milijunima dolara od korporativnih milijardera koji su se slili na demokratske predizbore.”

Schraderova ponuda nije trebala biti posebno nezgodna. Bidenovu je podršku zaradio više kao znak lojalnosti nego kao nužnost. Zatim je uključio vodstvo kongresa i stranačkog odbora, uzeo velike svote novca i smatran je najsigurnijom opkladom krila establišmenta da odbije relativno nepoznatog liberalnog suparnika sa Zapada.

Kad se to nije dogodilo, naprednjaci su bili presretni. Toliko da je do srijede poslijepodne, dok su se rezultati još uvijek brojali u okrugu Clackamas, jedan istaknuti vođa pokreta upotrijebio riječ “opravdano” kako bi opisao osjećaje među dužnosnicima i operativcima koji su radili na svrgavanju Schradera s njegova mjesta.

McLeod-Skinner, odvjetnica koja se prije četiri godine kandidirala za Dom, manji je brend od njezine protukandidatkinje. Odlučila se za model s malim dolarima i u konačnici je imala manje novca u svojoj blagajni. Schrader je prihvaćao donacije za kampanju iz raznih izvora, uključujući farmaceutsku industriju, i postao je magnet za kritike kao rezultat kada se utrka približila.

“Osjećam se opravdanim”, rekao je Maurice Mitchell, nacionalni direktor Stranke radnih obitelji, koja je podržala nekoliko naprednjaka, uključujući McLeod-Skinnera. “Uložili smo puno truda tijekom dugog vremenskog razdoblja na ovim utrkama. Bili smo svjesni prirode Davida i Golijata vanjske potrošnje, pa smo bili spremni na sve ishode.”

Tiskovna tajnica Bijele kuće Karine Jean-Pierre iznijela je novinarima u srijedu da su i Schrader i McLeod-Skinner prihvatili Bidena u svojim kampanjama i rekla da Biden nije zabrinut zbog njegovog utjecaja u primarnim utrkama.

“Nipošto”, rekla je. “Oba kandidata su se kandidirala na platformi koja je podržavala – prihvaćala – predsjedničin dnevni red.”

Ljevica je također doživjela obećavajući razvoj kada se činilo da je Lee, crna, 34-godišnja radnička aktivistica, vjerojatna pobjednica predizbornih izbora protiv umjerenog odvjetnika Stevea Irwina, dok su rezultati u srijedu nastavili pristizati. Ako pobijedi na općim izborima, očekuje se da će se pridružiti “Squadu” u Zastupničkom domu, čime će dodatno ojačati njihovu zastupljenost u demokratskom klubu.

Ako ste institucionalistički demokrat, dobro je za vas da progresivci vode uzbudljive, natjecateljske predizbore i izađu kao pobjednici, a onda tu bazu, te donatore malih dolara, te volontere sa svojim volonterskim satima na vratima i telefonima odvedete u opću “, rekao je Mitchell.

“Vidjet ćete aktivnost nevjerojatne zajednice i koalicije koju je Summer izgradio na općim izborima u Pennsylvaniji, gdje demokrati pokušavaju osigurati mjesto u Senatu”, rekao je. “Mislim da bi to bilo od pomoći.”

Fettermanov uspjeh bio je više očekivan – on je mjesecima bio daleko ispred u anketama – ali na neki način jednako je bio problematičan za konvencionalnu ortodoksnost o tome tko može pobijediti na primarnim izborima. On ne odgovara tipičnom progresivnom vs. centristički okvir, a preferira riječ populistički.

Ali zapovjedno vodstvo potguvernera nad Rep. Conor Lamb (D-Pa.), mladi vojni veteran i favorit establišmenta, natjerao je neke demokrate s obje strane stranke da zastanu oko toga tko je vlasnik debate o izbornosti u kritičnoj državi Srednjeg zapada. Biden je brzo izdao priopćenje u kojem je rekao da bi Fetterman mogao pobijediti u studenom i da su demokrati ujedinjeni oko njega.

Umjereni demokrati tvrde da Fettermanova privlačnost nije privlačnost tradicionalnog progresivca.

“Fetterman se doista kandidirao kao glavni demokrat”, rekao je Jim Kessler iz centrističkog demokratskog think tanka Third Way. – On je stvarno svoja vlastita životinja.

Naprednjaci vide uglavnom pozitivne strane. Vjeruju da rani znakovi uspjeha daju legitimno pravo hvalisanja demokratima koji su prethodno bili otpisani kao previše radikalni, nepraktični ili ideološki da bi doveli glasače na svoju stranu i zapravo pobijedili.

“Birači žele izabrane dužnosnike koji će podržavati njihove vrijednosti i slušati ih”, rekao je Geevarghese. “Kada se podaci političara ne poklapaju sa zahtjevima birača, nikakav novac to ne može preokrenuti. Naprednjaci su imali pobjedničku noć.”

Odbor za progresivne promjene (PCCC), vodeća skupina koja pomaže u izboru nekoliko liberalnih kandidata u ovom ciklusu, ispalio je hitac upozorenja zbog korporativne potrošnje na progresiste, zahtijevajući od predsjednice Doma Nancy Pelosi (D-Calif.) i drugih demokratskih čelnika da osude Amerikanca. Izraelski odbor za odnose s javnošću i druge skupine koje su potrošile velike iznose protiv progresivnih kandidata u danima jenjavanja. Tu poruku glasno je odjeknuo Sanders u Senatu, koji je također pozvao Nacionalni odbor Demokratske stranke da zabrani takvu potrošnju.

“Demokratska stranka će izgubiti 2022. i dalje ako korporativni interesi unutar Stranke nastave gušiti dinamične mlade lidere i podržavati kandidate koji se protive popularnoj agendi”, rekla je suosnivačica PCCC-a Stephanie Taylor u priopćenju.

Dok su liberali klicali njihovim pobjedama, umjereni su bili zabrinuti zbog jesenjih općih izbora. Centristi tvrde da se njihovi usklađeni kandidati često dobro snalaze u područjima koja se lako mogu prebaciti pod kontrolu republikanaca. U danima koji su prethodili izborima u Oregonu, pokušali su uvjeriti se da je 5. kongresni distrikt ljuljačke prirode. Ta se logika već proširuje na potencijalnu pobjedu McLeod-Skinnera, gdje se očekuje da će rezultati doći do petka.

“Sada je to sjedalo u nedoumici”, rekao je Kessler iz Third Way. “Ovdje se radi o pobjedi u finalu, ne o pobjedi u polufinalu.”

Kessler je prikazivanje u utorak nazvao “podijeljenom odlukom za naprednjake”, napominjući da su kandidati s lijeve strane mogli pobijediti na predizborima u Sjevernoj Karolini i Kentuckyju, ali nisu uspjeli. “Mislio sam da će jučer biti bolje, da budem iskren”, rekao je.

Progresivci su posljednjih godina izdržali neke obeshrabrujućih gubitaka. Biden, samozvani umjereni, progresivnom odlučnom Sandersu donio je svoj drugi poraz na predsjedničkim izborima 2020. na demokratskim predsjedničkim izborima. Još jedna priča o umjerenom uspjehu uslijedila je ubrzo nakon toga, kada je New York City izabrao Erica Adamsa, bivšeg policajca, da služi kao gradonačelnik kao nalet Demokrati su tražili distancu od pokreta “odbaci policiju” kojeg su prihvatili neki s lijeve strane.

Ta retorika, međutim, nije utjecala na utrke najvišeg profila u utorak. Ni Fetterman ni McLeod-Skinner nisu pozvali na smanjenje financiranja policije, držeći se u skladu s porukama iz Bidenove Bijele kuće, što je znak nijanse unutar pokreta za koji kandidati tvrde da nije monolitan.

“Ove pobjede su prave pobjede”, rekao je Mitchell. “Ovo nam daje zamah.”

Leave a Comment