Premier Health Public Safety izrazio je zabrinutost zbog ubijenog zaštitara nakon incidenta u travnju – WHIO TV 7 i WHIO Radio

Zapisi: Premier Health Public Safety je izazvao zabrinutost zbog ubijenog zaštitara nakon incidenta u travnju

DAYTON – Premier Health Public Safety i Merchants Security ranije su izrazili zabrinutost zbog sposobnosti zaštitara kojeg je ovaj tjedan ubio jedan zatvorenik u bolnici Miami Valley nakon incidenta u travnju.

Darrell Holderman, 78, čuvao je zatvorenika u zatvoru okruga Montgomery, Briana Bootha, u bolnici u srijedu ujutro kada ga je zatvorenik svladao, ukrao mu službeno oružje i smrtno ga pucao u potiljak, prema Daytonskoj policiji. Booth je upotrijebio Holdermanovo oružje kako bi se ubio ispred ulaza u hitnu bolnicu.

Izvješće o incidentu koje je News Center 7 dobio putem zahtjeva za javnu evidenciju uredu šerifa okruga Montgomery detaljno opisuje incident iz travnja 2022. zbog kojeg je Premier Health izrazio zabrinutost u vezi s Holdermanovom sposobnošću za taj posao.

>> FOTOGRAFIJE: Velika istraga u bolnici Miami Valley nakon ‘izoliranog incidenta s pucnjavom’

Narednik Dalton Bybee, iz odjela za sigurnost zdravstvene mreže, opisao je kako je 28. travnja poslan na peti kat bolnice Miami Valley u vezi s incidentom u kojem je sudjelovao zaštitnik Merchantsa.

Bybee je rekao da je stražar, identificiran kao Holderman, otpratio zatvorenika primljenog u bolnicu do toaleta. Holderman je napomenuo da je zatvorenik u to vrijeme bio u okovima.

Narednik je izvijestio da je Holderman priznao da se nakratko okrenuo od zatvorenika dok su zauzeli zahod kako bi nazvao i provjerio svog nadzornika. Rekao je da je, kada se okrenuo, vidio čovjeka s stupom za intravenoznu infuziju kako hoda niz hodnik blizu stola HUC-a.

U izvješću se navodi da je Holderman mislio da je taj čovjek zatvorenik kojeg je dodijelio da čuva. Prišao je čovjeku i pitao u kojoj je sobi i gdje bi trebao biti. Kad se čovjek okrenuo i odgovorio mu, Holderman je ubrzo shvatio da to nije zatvorenik.

Bybee je kasnije razgovarao s tehničarem za njegu pacijenata koji je svjedočio incidentu. Naredniku je rekla da je “malo izbezumljena” zbog incidenta.

Svjedok je ispričao isti niz događaja kao i Holderman, ali je naveo da je čovjeku koji je pogriješio prišao s “štapom u lijevoj ruci, a desna je bila u blizini dežurnog oružja”.

U izvješću je navedeno da su i Bybee i Holderman rekli da će se obojica obratiti Merchantsu u vezi s incidentom.

>> ‘Moglo je biti puno gore;’ Policija kaže da je zatvorenik protrčao kroz MVH, uperivši pištolj u osoblje

Dana 29. travnja, bolnica je proslijedila izvješće uredu šerifa okruga Montgomery, koji je potom kontaktirao glavnog upravitelja Merchants Security.

U odgovoru šerifovom uredu, generalni direktor Nathan Burchfield rekao je u e-poruci da se čini da Holderman “ustaje u godinama i da je vrijeme da ga počnemo povlačiti”.

“Tako je teško nekome reći, ali to je stvarnost. On je tako vrijedan radnik, ali nažalost njegove godine i zdravlje ga sustižu”, rekao je Burchfield.

News Center 7 obratio se Premier Healthu za komentar o incidentu. Za odgovore na naša pitanja uputili su nas u Merchants Security.

News Center 7 također je kontaktirao trgovce u vezi s incidentom i čekaju odgovor.

Leave a Comment