Potpora crnih birača Bidenu je omekšala nakon teške godine

Rezervirano mjesto dok se radnje članka učitavaju

Što se Stacy Mumford tiče, Joe Biden ispunio je predizborno obećanje koje joj je bilo najvažnije u trenutku kada je inauguriran: jednostavno nije dobio ime “Donald Trump”. Ali u 18 mjeseci od tada, nije vidjela da je Biden ispunio bezbroj obećanja za koja vjeruje da je dao njoj i drugim crnim biračima.

Malo je pomaka u reformi policije ili zaštiti prava glasa. Cijene plina u njezinom gradu Thomasvilleu, Ga., blizu granice s Floridom, ovaj tjedan približila se 4 dolara po galonu. Njezinu posljednju povišicu progutala je sve veća cijena, uključujući hranu i stanarinu. I brine se za učenike u školi u kojoj radi – jer, kaže, kontrola oružja je još jedna stvar koju Biden nije uspješno izveo.

Mumford vjeruje da je predsjednik dobronamjeran i da su njegova predizborna obećanja data u dobroj vjeri. Ali nadala se da će političar koji je proveo 36 godina kao senator i osam kao potpredsjednik “imati više spretnosti.”

“On se zapravo ne drži svog dijela pogodbe”, rekao je Mumford, 49, školski nutricionist. “Neke stvari je obećao. Neke stvari je napravio. Ali još uvijek se borimo kao cjelina. Svi se još uvijek borimo.”

Poput Mumforda, otprilike 9 od 10 crnih glasača podržalo je Bidena 2020. izboriali a Anketa Washington Post-Ipsosa od više od 1200 crnih Amerikanaca ovog proljeća smatra ono što se čini sve manjom podrškom: 7 od 10 odobrava rad predsjednika Bidena, a manje od jedne četvrtine “Snažno odobravam.” Većina crnih Amerikanaca od 60 posto kaže da Biden drži većinu svojih glavnih predizbornih obećanja, ali 37 posto kaže da nije.

Pročitajte rezultate ankete Washington Post-Ipsosa

Opširno pisana, anketa pokazuje mnogo jaču potporu Bidenu u zajednici crnaca nego među većinom drugih skupina. Ali ta podrška postaje sve manje intenzivna među ovom lojalnom biračkom jedinicom koja ide u predizbore na sredini mandata, a mlađi crni Amerikanci znatno su manje oduševljeni predsjednikom od starijih.

Crno registrirani birači još uvijek velikom većinom podržavaju demokratske kandidate u zemlji polugodišnjicaprema anketi, ali manje je vjerojatno da će reći da su im izbori važni nego prije natjecanja Biden-Trump, a manje ih je onih koji će sigurno glasovati.

Mnogi su također izrazili relativno malo povjerenja u samu instituciju glasanja: Crni Amerikanci manje su uvjereni da će svi građani koji ispunjavaju uvjete imati poštenu priliku glasati od Bijelih ili latinoameričkih Amerikanaca kojima je postavljeno isto pitanje.

Crni birači posebno su važni za predsjednika i političku stranku koju vodi. Glasači poput Mumforda pomogli su Bidenu donijeti pobjedu od 11.779 glasova u Gruziji, što je prvi put da je predsjednički kandidat demokrata pobijedio u državi od 1992. I dva mjeseca nakon što je Biden osvojio Bijelu kuću, dva demokrata su tijesno osvojila mjesta u senatu Gruzije, predavši stranci ono za što su se mnogi crni glasači nadali da će biti vladajuća većina koja je dovoljno velika da donese temeljite promjene.

No, te promjene sporo dolaze, posebno u pitanjima koja su važna za crne Amerikance. To je dijelom zato što je Senat podijeljen 50-50 između stranaka (s potpredsjednikom Harrisom koji prekida veze), a za prolazak većine zakona kroz Dom potrebno je 60 glasova.

Napori za reformom policije – zahtjevi koji su se čuli diljem zemlje nakon ubistva Georgea Floyda – zastao u Kongresu i završio izvršnom naredbom za koje je Biden priznao da nije otišlo tako daleko koliko se nadao čak i kad ga je potpisao. Rastuća inflacija pojela je prihode ljudi i ugrožava Bidenove političke izglede. Savezna vlada je učinila malo da ojača zaštitu glasanja, unatoč velikom broju glasova državno zakonodavstvo za koje glumci kažu da postavlja prepreke između crnaca i glasačkih kabina.

Upitan o neuspjehu demokratskog izbora za pravo glasa u Senatu46 posto crnih Amerikanaca kaže da je razočarano, a još 15 posto kaže da je ljuto. No, među onima s negativnim reakcijama, 84 posto krivi Bidena “malo” ili “uopće”.

Dok je nekoliko ispitanika koje je kasnije kontaktirao The Post izrazilo frustraciju sporim ili nepostojećim napretkom, mnogi su naglasili da krivnja nije samo na predsjedniku.

Općenito, Bidenova ocjena odobravanja posla od 70 posto među crnim Amerikancima i dalje je mnogo viša nego u cijeloj javnosti. U jednom Travanjska anketa nakon ABC-a42 posto svih Amerikanaca odobrilo je Bidena, dok 52 posto nije odobravalo.

Oko dvije trećine Amerikanaca crnaca (66 posto) kaže da Biden suosjeća s problemima crnaca u ovoj zemlji, dok 32 posto kaže da nije. To je pad u odnosu na 74 posto koji su rekli da je Biden bio simpatičan 2020., ali je još uvijek u oštroj suprotnosti s onim kako crni Amerikanci vide Republikansku stranku. Tri četvrtine crnih Amerikanaca kaže da je Republikanska stranka rasistička prema crnim Amerikancima; četvrtina kaže isto za Demokratsku stranku.

Republikanski čelnici osporavaju mišljenje da je njihova stranka rasistička i tvrde da je njihova politika, od niskih poreza do abortusbolji su za Crnu zajednicu.

“Postoje glasovi koji govore da ako si siromašna, crnka, samohrana majka poput moje, abortus je tvoja najbolja opcija”, Sen. Tim Scott (RS.C.), usamljeni crni republikanac u Senatu, tvitao je prošlog mjeseca. “Oni ne smiju znati da je priča o Afroamerikancima priča o pobjedi, prevladavanju izgleda i trijumfu pred tragedijom.”

Ali nema sumnje da većina crnih Amerikanaca podržava demokrate, čak i pred sve većim frustracijama. Rikki Johnson, umirovljeni policajac iz Fredericksburga, Va., rekao je da se slaže s mnogim Bidenovim političkim stajalištima, ali vjeruje da je predsjednika nadmudrila Republikanska stranka koja je bila na opstrukciji i iznevjerila Demokratska stranka koja je blokirana nejedinstvom.

“Republikanci neće dopustiti da (Biden) bude uspješan jer to užasno umanjuje njihove šanse za 2024.”, rekao je Johnson (60). imati jednu misao. Ako razmislite o tome kako Republikanska stranka uvijek napada, oni napadaju zajedno. Demokratska stranka ne napada šakom, oni napadaju kao pet prstiju. Oni idu u različitim smjerovima.”

Deanna Whitlow, 20-godišnja studentica u Chicagu, rekla je da je započela s malim očekivanjima od Bidena, budući da je slijedio “nekog ekstremnog poput Trumpa”.

“Iskreno, osjećam da ne mogu biti previše izbirljiva”, rekla je Whitlow, dodajući da odobrava Bidenove napore da proširi biračka prava i unaprijedi klimatska pitanja, ali vjeruje da nije postignut dovoljan napredak u reformi policije i pravima na pobačaj. Opisala je sebe kao demokratku, ali je rekla da Biden nije bio njezin prvi izbor za predsjednika.

“Mislim da je dobro što je pokušao, ali s obzirom da je Kongres radio protiv njega, nisam iznenađen [that] ništa se veliko nije dogodilo – rekao je Whitlow.

No, mnogi crni Amerikanci ne puštaju Bidena u potpunosti s udice. Kažu da nije učinio dovoljno, na primjer, da progura promjene u sustavu kaznenog pravosuđa koje naširoko osuđuju kao iskosa prema manjinama.

Nešto više od 1 od 5 crnih Amerikanaca kaže da je Biden učinio “mnogo” ili “dobar iznos” da smanji diskriminaciju u sustavu kaznenog pravosuđa, dok 76 posto kaže da je učinio “malo” ili “ništa”.

Biden je djelovao jednostrano u nekim područjima u provedbi policijske reforme. Njegovo Ministarstvo pravosuđa uvelo je zabranu gušenja i karotidnih ograničenja za savezne časnike, počeo zahtijevati od agenata da nose kamerei ozbiljno ograničio upotrebu “naloga bez kucanja” poput onog koji je bio uključen u ubojstvo 2020. Stanovnica Louisvillea Breonna Taylor. Ali budući da su to predsjedničke naredbe, a ne zakoni, te promjene utječu samo na federalne službenike i agente, a ne na tisuće lokalnih i državnih policijskih uprava diljem zemlje.

Biden također nedavno pomilovao tri osobe i ublažio kazne za 75 nenasilnih prijestupnika droga, usred poziva na blagost u sustavu koji nerazmjerno utječe na obojene osobe.

Dob je i dalje linija razdvajanja u mišljenjima crnaca o Bidenu, nastavljajući obrazac koji je prvi put bio vidljiv u Predsjedničke predizbore 2020. Bidenov rejting odobravanja dostiže vrhunac od 86 posto među crnim Amerikancima u dobi od 65 i više godina, ali pada na 74 posto među onima u dobi od 40 do 64 godine i na 60 posto među onima u dobi od 18 do 39 godina. Bidenov rejting odobravanja također je mnogo veći među crnim registriranim biračima nego među onima koji nisu registrirani za glasovanje, 86 posto u odnosu na. 40 posto.

Dok Biden nije na glasačkom listiću, mišljenja crnih birača o njemu odražavaju njihova mišljenja o drugim demokratima koji su pred izborom. Na pitanje koga podržavaju na izborima za Kongres, 88 posto registriranih birača crnaca kaže da bi podržali demokratskog kandidata u svom okrugu, slično kao i Bidenov udio u glasovima crnaca 2020. godine.

No, samo oko polovica crnih birača, 49 posto, kaže da im je ishod izbora u studenom “od velike važnosti”, u odnosu na 77 posto koji su rekli istu stvar o predsjedničkim izborima u lipnju 2020. Slično, udio Crnih glasači koji kažu da su “apsolutno sigurni da će glasovati” pao je s 85 posto u 2020. na 62 posto ove godine, što je pad od 23 boda koji je veći od pada od 12 bodova među bijelim glasačima.

Samo oko polovica crnih Amerikanaca (49 posto) kaže da su stvari koje Biden radi kao predsjednik ili “donekle” ili “vrlo” dobre za Afroamerikance, dok 12 posto kaže da je ono što on radi donekle ili vrlo loše, a 37 posto kaže da stvari koje radi nisu ni dobre ni loše.

Biden je rekao da se kandidira za ponovni izbor, a kako se približavaju predizbori Demokratske stranke 2024., 43 posto crnih demokrata kaže da bi radije da Biden bude nominiran, a slijedi ih Harris s 29 posto. Sedam posto izabralo je ministra prometa Petea Buttigiega. Sen. Bernie Sanders (I-Vt.) dao je 2 posto ispitanika dobrovoljno navesti njegovo ime, a bivša prva dama Michelle Obama imala je 1 posto.

Mumford, školska nutricionistica iz Thomasvillea, rekla je da će sigurno glasovati na poluizborima i na predsjedničkim izborima 2024. Oduvijek je glasala, rekla je, i smatra to svojom dužnošću kao građanke.

Rekla je da se ne svrstava ni u jednu stranku, ali je rutinski naginjala demokratskoj u godinama Trumpa. Sada kada je Trump otišao, željela bi vidjeti kako demokrati vladaju s istom odlučnošću – čak i nemilosrdno – kao republikanci pod Trumpom.

“Trump, svaka mu čast, održao je dio svoje riječi”, rekla je. “Nisam se složio s puno toga. A njegov rasizam mi se nije svidio. I izazivanje bijesa u Bijeloj kući. Ali je postigao rezultate.” (Trumpovi branitelji kažu da su njegove neortodoksne pozicije i nekonvencionalni stil vodstva dio onoga što mnogi Amerikanci cijene kod njega.)

The Post-Ipsos anketa provedeno je kroz Ipsos KnowledgePanel od 21. travnja do 2. svibnja među slučajnim nacionalnim uzorkom od 1248 odraslih crnaca koji nisu Hispanjolci s djelomično preklapajućim uzorkom od 977 odraslih osoba SAD-a. Rezultati među crnim Amerikancima i Amerikancima u cjelini imaju marginu greške uzorkovanja od plus ili minus 3,5 postotnih bodova.

Leave a Comment