Policijska iskaznica osumnjičena za napad na liječnika, medicinske sestre u bolnici LA

LOS ANGELES – Policija je u subotu identificirala muškarca koji je navodno nožem izbo liječnika i dvije medicinske sestre unutar hitnog odjela bolnice u južnoj Kaliforniji i ostao u sobi satima prije nego što ga je policija uhitila.

Ashkan Amirsoleymani, 35, optužen je za tri optužbe za pokušaj ubojstva u vezi s napadom u petak, objavila je policijska uprava Los Angelesa na Twitteru.

On je zadržan uz jamčevinu od 3 milijuna dolara. U subotu nije odmah bilo jasno ima li odvjetnika koji bi mogao govoriti u njegovo ime, a ured okružnog tužitelja nije odgovorio na e-mail s pitanjem jesu li podignute optužnice.

Policija još nije otkrila Amirsoleymanijev motiv, a losanđeleska policija Rosario Cervantes rekla je da u subotu nisu dostupne druge informacije.

Amirsoleymani je ušao u bolnički centar Encino u dolini San Fernando u petak nešto prije 16 sati, priopćila je policija.

Parkirao je auto nasred ulice i otišao u hitnu, gdje je zatražio liječenje zbog anksioznosti prije nego što je ubo liječnika i medicinske sestre, rekle su vlasti.

Vatrogasni službenici rekli su da su tri žrtve prebačene u centar za traumatologiju u kritičnom stanju. Policija je kasnije priopćila kako je jedan u kritičnom stanju i podvrgnut operaciji.

KNBC-TV javlja da je Medicinski centar Dignity Health Northridge bolnice rekao da su dvije žrtve liječene i puštene. Treća žrtva i dalje je hospitalizirana u dobrom, ali stabilnom stanju, izvijestila je TV postaja.

Bolnica nije odmah odgovorila na zahtjeve za komentar u subotu.

Prvi kat bolnice Encino i neki obližnji uredi evakuirani su tijekom napada, priopćila je policija.

Nije bilo dokaza da je muškarac – kasnije identificiran kao Amirsoleymani – poznavao žrtve, rekao je zamjenik načelnika LAPD-a Alan Hamilton na konferenciji za novinare u petak.

Ostao je u sobi u bolnici oko četiri sata dok su članovi SWAT tima bezuspješno pokušavali pregovarati s njim prije nego što je konačno uhićen, priopćila je policija.

Nitko drugi u bolnici nije ozlijeđen, a drugi pacijenti su se mogli liječiti, izjavila je Elizabeth Nikels, glasnogovornica tvrtke Prime Healthcare, koja vodi bolnicu Encino.

Amirsoleymani je kasnije prebačen u drugu bolnicu na liječenje samoozljeda na rukama, priopćile su vlasti.

Hamilton je rekao da je imao dugi kazneni dosje, uključujući dva uhićenja prošle godine zbog zlostavljanja policajca i pružanja otpora uhićenju.

Parham Saadat, zubni higijeničar koji radi u blizini, rekao je za Los Angeles Times da su on i njegov kolega pretrčali ulicu kako bi pomogli žrtvama.

“Bilo je krvi po podu, krvi u sobama, krvi na kolicima na kojima je liječnik ležao”, rekao je Saadat za novine. – Bilo je to krvoproliće.

Saadat je rekao da je kasnije zatvorio vrata skladišta za osumnjičenikom kako bi ga zadržao unutra i uplašio se tek kada su uspostavili kontakt očima.

“Samo je vrlo mirno okrenuo lice i pogledao me kroz prozor, a zatim okrenuo glavu. Bez reakcije – rekao je. – Tu me to nekako donijelo.

Benjamin Roman, ultrazvučni tehničar, rekao je za KNBC-TV da je prije uboda vidio osumnjičenika, koji je sa sobom imao psa i koji je možda bio pod drogom jer je izgledao tjeskobno i bio je obliven znojem.

Nakon što je bolnica izdala šifru “interne trijaže”, Roman je rekao da je vidio liječnika i medicinsku sestru koji su izbodeni.

“Doktorica je izgledala (kao) da ju boli”, rekao je. “Bilo je puno krvi i izgledalo je kao… da joj je možda zahvatio trbuh.”

Nickels je u e-poruci rekao da se bolničko osoblje suočilo s mučnom situacijom s “nevjerojatnom hrabrošću, smirenošću i predanošću”.

“Njihov fokus cijelo vrijeme je ostao na sigurnosti osoblja i pacijenata”, napisala je.

Napad se dogodio samo dva dana nakon što je naoružani napadač ubio četiri osobe, a potom i sebe u bolnici u Tulsi u Oklahomi. Napadač je bez problema ušao u zgradu u kampusu bolnice Saint Francis, samo nekoliko sati nakon što je kupio pušku u AR stilu, priopćile su vlasti.

Muškarac je ubio svog kirurga i još tri osobe u medicinskoj ordinaciji. Okrivio je liječnika za stalnu bol nakon nedavne operacije leđa.

.

Leave a Comment