Oz, McCormick još uvijek u Pa. Primarne selekcije Senata GOP-a

HARRISBURG, Pa. (AP) – Kardiokirurg koji je postao TV slavna osoba Dr. Mehmet Oz i bivši izvršni direktor hedge fonda David McCormick ušla je u srijedu uglavnom izjednačena u žestoko osporavanoj republikanskoj nominaciji Pennsylvanije za otvoreno mjesto u Senatu SAD-a, za koju se očekuje da će na jesen biti među najkonkurentnijim utrkama u zemlji.

Natjecanje je bilo unutar nekoliko tisuća glasova preko noći, od više od 1,2 milijuna danih glasova. Zaostala je na dalekom trećem mjestu u primarnom polju GOP-a za sedam osoba bila je konzervativna aktivistica Kathy Barnette.

Associated Press nije raspisao utrku. Neke županije tek su trebale obračunati sve svoje glasačke listiće za slanje poštom, a prebrojavanje privremenih, inozemnih i vojnih glasačkih listića u odsutnosti moglo bi trajati cijeli tjedan.

U Pennsylvaniji ne postoji zakon o ocjenjivanju. Ali utrka je bila dovoljno blizu da pokrene Pennsylvanijski zakon o automatskom ponovnom prebrojavanju, s razdvojenošću između Oza i McCormicka unutar razlike od 0,5 posto, što dovodi do naredbe na najvišim službenim izborima u državi.

Oz i McCormick pojavili su se na svojim zabavama u noćnim izborima nakon ponoći reći da će morati pričekati da se prebrojavanje glasova nastavi u srijedu kako bi se odredio pobjednik, a svaki je rekao da je uvjeren u pobjedu. Ne planiraju se ni jedan od kandidata javno pojavljivati, iako je bivši predsjednik Donald Trump potaknuo Oza da preventivno proglasi pobjedu. Oz nije dao nikakve sugestije da će to učiniti.

Potguverner države, John Fetterman, pobijedio je u demokratskoj nominaciji nekoliko sati nakon što je bio podvrgnut operaciji ugradnje srčanog stimulatora s defibrilatorom kako bi se oporavio od moždanog udara koji je doživio u petak.

Demokrati gledaju na utrku za zamjenu republikanskog senatora koji se povlači u dva mandata. Pat Toomey kao možda njihova najbolja prilika da zauzmu mjesto u usko podijeljenom Senatu od 100 mjesta.

Odaziv republikanaca premašio je 37%, što je najveći odaziv na srednjim predizbornim izborima u najmanje dva desetljeća, uz više od 70 milijuna dolara potrošnje samo na predizborima GOP-a.

Ozu je pomogla Trumpova podrškadok je super PAC koji podržava McCormick imao veliku težinu u utrci, potrošivši oko 20 milijuna dolara, od čega veliki dio na napad na Oza.

Obojica su također potrošili milijune vlastitih dolara na kampanju i borili su se s optužbama da su kradljivaci tepiha – Oz se preselio iz vile u New Jerseyju s pogledom na Manhattan kako bi trčao, a McCormick se preselio iz luksuzne Gold Coasta u Connecticutu.

omjer
Youtube video minijatura

Oz, najpoznatiji kao voditelj dnevne TV emisije “The Dr. Oz Show,” borio se protiv sumnji među konzervativnim skupinama o svojim stavovima o oružju, pobačaju i drugim ključnim konzervativnim pitanjima. Oz je uzvratio da Trumpova podrška jamči da je konzervativac.

Oz je također bio više puta napadan zbog svog dvojnog državljanstva u Turskoj, a optužio je McCormicka za “fantastične napade”. Ako bude izabran, Oz bi bio prvi muslimanski senator u zemlji, iako nije vodio kampanju na toj prekretnici. Oz, koji je rođen u SAD-u, rekao je da će se odreći dvojnog državljanstva u Turskoj ako bude izabran.

McCormick je odlikovani vojni veteran američke vojske koji ima jake veze sa stranačkim establišmentom još od svoje službe u administraciji predsjednika Georgea W. Busha.

Međutim, McCormick je veći dio kampanje proveo odbijajući optužbe suparnika da će biti blag prema Kini nakon što je napustio hedge fond, Bridgewater Associates, koji posluje u Kini uz blagoslov tamošnje vlade.

Trump je više puta napadao McCormicka u posljednja dva tjedna utrke, nazivajući ga liberalnim, prodanim Kini i dijelom korozivnog Washingtonskog establišmenta koji nije “Amerika na prvom mjestu”, Trumpova oznaka za njegovu vladajuću filozofiju.

Ipak, McCormick je inzistirao da je on kandidat koji je najviše “Amerika na prvom mjestu” u utrci i zatvorio ju je emitiranjem TV oglasa koji prikazuje video isječak Trumpa na privatnoj ceremoniji 2020. u kojoj je čestitao McCormicku, rekavši da ste dobro služili našoj zemlji. na mnogo različitih načina.”

Oz i McCormick izbjegavali su ponoviti Trumpove neutemeljene tvrdnje da su mu demokrati ukrali predsjedničke izbore 2020. u državi na bojnom polju. Ali nisu ponovili pritužbe republikanaca na odluke državnih sudaca i izbornih dužnosnika o tome kako voditi izbore.

___

Slijedite AP za potpunu pokrivenost privremenih izbora na https://apnews.com/hub/2022-midterm-elections i na Twitteru na https://twitter.com/ap_politics.

___

Pratite Marca Levyja na Twitteru na adresi https://twitter.com/timelywriter.

.

Leave a Comment