Odobravanje Joea Bidena među crnim Amerikancima je opalo: anketa

Popularnost Joea Bidena među crnim biračima, a ključni dio njegove bazepretrpio je batine od proljeća 2021. godine, pokazala je nova anketa u subotu.

Dok Afroamerikanci još uvijek podržavaju predsjednika s puno višom stopom od stanovništva u cjelini, a Istraživanje Washington Post-Ipsosa otkrili da 7 od 10 crnih Amerikanaca odobrava rad predsjednika Bidena – 8% manje u odnosu na Zabilježeno je 78% odobrenja u travnju 2021.

Manje od jedne četvrtine u demografskoj skupini – 23% – “snažno odobrava” demokratskog predsjednika, 47% “donekle” odobrava, dok 28% ne odobrava, uključujući 9% koji to čine “snažno”, prema anketi.

Na pitanje je li Biden “suosjećajan s problemima crnaca u ovoj zemlji”, 66 posto ispitanika odgovorilo je potvrdno – što je 8 posto manje u odnosu na 74 posto koji su odgovorili potvrdno na isto pitanje u lipnju 2020., pokazalo je istraživanje. Trideset i dva posto reklo je ne u anketi 2022., u usporedbi s 23 posto onih koji su to učinili 2020., pokazalo je istraživanje Washington Posta.

Podrška crnih Amerikanaca predsjedniku Bidenu i dalje je veća od ukupne populacije.
Getty Images

Ipak, oko 90% crnih birača podržalo bi kandidata Demokratskog doma da se opći izbori u studenom održe danas, pokazalo je istraživanje.

Internetska anketa – koja je imala uzorak od 1248 crnih Amerikanaca ne-Hispanjolana, a provedena je od 21. travnja do 2. svibnja – također je pokazala da samo 60% crnih glasača u dobi od 39 i mlađih odobrava Bidenov radni učinak.

Pogreška ankete bila je 3,5%.

predsjednik Joe Biden
7 od 10 crnih glasača odobrava Bidenov radni učinak.
AFP preko Getty Images

Ali među crnim biračima starijim od 65 godina, ocjena odobravanja glavnog zapovjednika iznosi mnogo viših 86%.

Stacy Mumford, školska nutricionistica koja je crna, misli da je Biden propustio ispuniti mnoga od svojih predizbornih obećanja, prema Washington Postu.

“On se zapravo ne drži svog kraja pogodbe”, rekao je Mumford – 49-godišnji stanovnik Georgije – za novine u priči objavljenoj u subotu.

Crni birači su važni
Crni birači ključni su dio baze predsjednika Bidena.
Getty Images

“Neke stvari je obećao. Neke je stvari napravio”, dodala je. “Ali još uvijek se borimo kao cjelina. Svi se još uvijek borimo.”

Općenito, čini se da Afroamerikanci nisu impresionirani Bidenovim postupanjem s pravnim sustavom.

Više od 20 posto crnih Amerikanaca vjeruje da je Biden učinio “mnogo” ili “dobar iznos” da smanji diskriminaciju u sustavu kaznenog pravosuđa, dok 76 posto kaže da je učinio “malo” ili “ništa”, pokazalo je istraživanje.

Crni birači su važni
78 posto crnih glasača odobrilo je predsjednika Bidena u travnju 2021.
AFP preko Getty Images

Crni birači nisu jedini dio demokratske izborne jedinice koji je razočaran predsjednicom.

A Istraživanje Sveučilišta Quinnipiac objavljeno u svibnju utvrdili da tri petine američkih Latinoamerikanaca ne odobravaju Bidenovu izvedbu. U ovom trenutku prošle godine, a slično istraživanje proveo je Quinnipiac otkrili da je 55% latino glasača odobrilo Bidena, dok samo 29% nije odobrilo.

Nedavno opadajući topli osjećaji prema Bidenu među nebijelcima dolazi kao njegov zabilježena je ukupna ocjena odobravanja krajem prošlog mjeseca na 44% amida do neba visoke cijene plina, inflacija i nedostatak formula za bebe.

.

Leave a Comment