Napadač u bolnici Encino predstavio se kao pacijent, a zatim izbo 3, kaže LAPD – NBC Los Angeles

Samo nekoliko dana nakon što je izbila smrtonosno nasilje iz vatrenog oružja u bolnici u Tulsa, Oklahomamuškarac je optužen da je unutra ubo liječnika i dvije medicinske sestre Medicinski centar bolnice Encino Petak.

Policijska uprava Los Angelesa priopćila je da se prije šokantnog napada predstavljao kao pacijent.

Napadač je konačno uhapšen kasno u petak nakon četverosatnog sukoba.

Osumnjičeni je kasnije identificirala policija kao 35-godišnji Ashkan Amirsoleymani.

Uhićen je zbog sumnje za pokušaj ubojstva, a optužen je po tri točke optužnice. Kaucija mu je određena na 3 milijuna dolara.

Policijska uprava Los Angelesa pokušala je, ali nije uspjela, pregovarati s muškarcem koji se sakrio u blizini hitne pomoći nakon što je teško ranio trojicu zdravstvenih djelatnika i bacio Ventura Boulevard u kaos.

Timovi SWAT-a oprezno su se kretali dok su drugi hitni opkolili medicinski centar koji se nalazi na 16000 bloku Ventura Boulevarda gdje su u 15:50 naveli da je osumnjičeni ušao u hitnu i napao dvije medicinske sestre i liječnika.

Jedan ultrazvučni tehničar vidio ga je nekoliko trenutaka prije napada.

“Izgledao je visoko. Samo je izgledao vrlo tjeskobno. Jako se znojio. Pola košulje mu je bilo mokro od znoja. Sa sobom je imao psa”, rekao je Benjamin Roman.

LAPD je na kraju zadržao napadača u sobi u blizini hitne pomoći dok su čistili prvi kat.
Prolaznici na prometnom bulevaru Ventura nisu mogli vjerovati svojim očima.

Šef policije ulsa Wendell Franklin otkrio je u četvrtak da je muškarac koji je otvorio vatru u medicinskom centru kupio poluautomatsku pušku u stilu AR samo nekoliko sati prije nego što je smrtonosno ubio četiri osobe, uključujući liječnika koji ga je nedavno liječio.

“Vidjeli smo ljude kako izlaze. Krvavi ljudi, nekako. Obični pacijenti također. Mislim da su se nekako evakuirali”, rekao je svjedok Brayden Mordkowitz.

“Molim se za sve njihove obitelji. Liječnici, medicinske sestre, pacijenti. Zgrožena sam svim nasiljem koje se događa u posljednje vrijeme – rekla je svjedokinja Mia Abramovitch.

Medicinski centar bolnice Dignity Health Northridge rekao je da je stanje troje pacijenata stabilno kasnije u petak navečer nakon što je prvobitno izvijestilo da je kritično.

Na kraju smo morali upotrijebiti neke od naših drugih metoda izvan pregovora i on je priveden. Za sada je bio prevezen u lokalnu bolnicu zbog ozljeda za koje se čini da je sam sebi nanio. Tamo će biti liječen i naknadno će biti knjižen, “Zamjenik načelnika Alan Hamilton iz ureda LAPD Valley rekao je na konferenciji za novinare ispred medicinskog centra.

Navodno su ozlijeđeni liječnik i dvije medicinske sestre. Dužnosnici su rekli da su troje ozlijeđenih u kritičnom stanju. Beverly White izvještava 3. lipnja 2022.

Službenik na mjestu događaja rekao je novinarima da je identitet napadača poznat vlastima, da je imao nekoliko prijašnjih sukoba s policijom i da je u prošlosti dva puta uhićen zbog napada na policijske službenike. Njegovo posljednje uhićenje dogodilo se prošle godine, priopćila je policija.

“Uhićen je zbog napada na policajca i pružanja otpora uhićenju u prošlosti ovdje u dolini San Fernando”, rekao je Hamilton.

LAPD je rekao da se ne čini da je ciljao nekoga posebno.

Pat Koren je čekao ispred bolnice među gomilom koja se stvorila. Bojala se da je njezina prijateljica ozlijeđena.

“Znam da radi. Vidim njezin auto. Nadam se da je dobra, a da će loši ljudi biti uhvaćeni”, rekla je.

Kasnije je potvrdila da je među trojicom ranjenih njezin prijatelj, liječnik hitne pomoći.

LAPD je rekao da je napadač djelovao sam. Na mjestu događaja pronašli su oružje, opisano kao nož s oštricom od 3 do 4 inča.

.

Leave a Comment