Muškarac iz Kentuckyja koji je ostao nasukan uz cestu izvukao je sačmaricu i ubio vatrogasca koji je stao da pomogne

HARRISON COUNTY, Ind. – Istražitelji su otkrili nove detalje u tragičnoj smrti dobrog Samaritanca koji je stao kako bi pomogao nasukanom vozaču samo da bi završio biti upucan i ubijen od strane same osobe kojoj je stao da pruži pomoć.

Prema državnoj policiji Indiane, Justin Moore, 31, iz Owensboroa u Kentuckyju, kretao se državnom cestom 135 južno od Palmyre kada mu je ponestalo benzina i svukao svoje vozilo na stranu ceste nešto prije 21:30 na Ponedjeljak.

Istražitelji su saznali da je Moore od lokalnog stanovnika tražio benzin ili novac za nabavku goriva, prije nego što se vratio svom automobilu koji je još djelomično bio na cesti. Nedugo kasnije stigao je pričuvni časnik Policijske uprave Palmyre da pomogne Mooreu.

Istražitelji su rekli da je u to vrijeme Jacob Tyler McClanahan, 24, iz Corydona putovao državnom cestom 135 u kamionetu s prijateljem kada je ugledao Mooreovo vozilo. McClanahan, dobrovoljni vatrogasac i zaposlenik okružnog odjela za autoceste, zaustavio je svoj kamion kako bi ponudio pomoć Mooreu i policajcu.

U nekom trenutku tijekom interakcije policajca s Mooreom, istražitelji su rekli da je muškarac iz Kentuckyja upitan ima li oružje u vozilu. Moore je rekao policajcu da u autu nije imao oružje, ali da je imao mali nož. Policajac je zamolio Moorea da stavi nož u vozilo.

Istražitelji su rekli da nisu sigurni što je potaknulo Mooreove sljedeće radnje, ali nakon što je zamoljen da stavi nož u svoj automobil, Moore je otvorio vrata, posegnuo unutra kao da želi skloniti nož, ali se zatim brzo okrenuo sa sačmarom u svom ruke.

Moore je ispalio sačmaricu u policajca. Istražitelji su rekli da je policajac reagirao, izvukao vlastito oružje i uzvratio vatru na Moorea. Moore je ispalio iz sačmarice drugi put, ali McClanahan je bio taj koji je pogođen i ubijen od pucnjave.

Pričuvni časnik je još jednom uzvratio vatru, rekli su istražitelji, udarivši i ubivši čovjeka iz Kentuckyja koji je posjedovao sačmaricu iz njegovog odjela koji je izdao pištolj.

Državna policija rekla je da su službenici iz više odjela nahrupili na mjesto događaja nakon bjesomučne i iznenadne pucnjave. I Mooreu i McClanahanu pokušane su mjere spašavanja života. Policajac iz Palmyre prevezen je u bolnicu Harrison County nakon što je lakše ozlijeđen u pucnjavi.

Unatoč ovim novim detaljima, državna policija je rekla da istražitelji još uvijek nisu sigurni zašto je Moore putovao u Indianu. Za sada nisu otkriveni nikakvi detalji zašto je odlučio izvaditi sačmaricu i pucati na ljude koji su stali da mu pomognu.

Nakon tragične pucnjave, vatrogasna služba okruga Harrison, gdje je McClanahan bio volonter, izrazila je šok zbog naizgled besmislene pucnjave.

“Ništa nema smisla da bi itko mogao biti ubijen dok se zaustavlja i pruža pomoć”, napisali su u Facebook objava.

“Jacob je pravi heroj koji će zauvijek ostati u sjećanju kako je živio nesebičnim životom. Pravi vatrogasac koji je uvijek bio tu kada vam je potrebna pomoć. Svaka čast Jacob T. McClanahan. Nedostajat ćete vašoj braći u Harrison Townshipu. Otišao, ali nikad zaboravljen.”

Jacob McClanahan bio je zaposlenik Odjela za autoceste okruga Harrison koji je također podijelio objavu koja je uključivala McClanahanove fotografije u znak počasti njihovom palom kolegi.

“Naša srca danas bole zbog besmislenog i tragičnog gubitka našeg prijatelja i kolege”, rekao je odjel za autoceste u Facebook objava.

“Jakov je bio vrlo ljubazan i imao je pravo srce sluge. Bilo ovdje u Odjelu za autoceste ili u vatrogasnoj službi, Jacob je uvijek tražio načine da pomogne ljudima.”

.

Leave a Comment