Martin Shkreli pušten iz saveznog zatvora u kuću na pola puta

Bivši farmaceutski direktor Martin Shkreli napušta američki Okružni sud za istočni okrug New Yorka, 3. kolovoza 2017. u četvrti Brooklyn u New Yorku.

Getty Images

Zloglasni “Pharma bro” prevarant Martin Shkreli pušten je u srijedu iz saveznog zatvora u Pennsylvaniji i ušao u američki zavod za zatvore na pola puta na nepoznatoj lokaciji u New Yorku kako bi dovršio ostatak kaznene kazne, rekao je njegov odvjetnik.

U povratku na dane kada je Shkreli bio jedan od najistaknutijih trolova na Twitteru, njegov prijatelj je na Twitteru objavio njihovu zajedničku fotografiju kako se smiješe u autu nakon njegovog oslobađanja, uz natpis: “Pokupio je ovog tipa koji stopira. Kaže da je poznat .”

Njegov prijatelj je nosio majicu na kojoj je bila fotografija Shkrelija kako se smiješi tijekom svjedočenja pred Kongresom, a ispod nje je pisalo “Oslobodite Shkrelija”.

“Izlazak iz pravog zatvora je lakši nego izlazak iz zatvora na Twitteru”, napisao je Shkreli na svojoj Facebook stranici u srijedu, misleći na njegovu zabranu Twittera, koja datira od njegovog maltretiranja jedne novinarke 2017. godine.

Shkreli, 39-godišnji stanovnik New Yorka koji je osuđen za prijevaru s vrijednosnim papirima 2017., prethodno je trebao biti pušten iz savezne popravne ustanove niske sigurnosti u Allenwoodu u rujnu. 14.

Shkreli je osuđen na 7 godina zatvora u ožujku 2018. Njegovo puštanje na slobodu nešto više od četiri godine nakon te presude odražava zasluge koje je dobio za dobro ponašanje u zatvoru, te za dovršavanje programa edukacije i rehabilitacije dok je bio zatvoren.

To također odražava činjenicu da je Shkreli već proveo gotovo šest mjeseci u zatvoru prije nego što je osuđen. Savezni sudac mu je u rujnu 2017. opozvao jamstvo za oslobađanjedva mjeseca nakon osude, nakon što je sljedbenicima na Facebooku ponudio nagradu od 5000 dolara za uzorke kose Hillary Clinton.

CNBC politika

Pročitajte više o politici CNBC-a:

Shkrelijev odvjetnik Benjamin Brafman je u priopćenju u srijedu rekao: “Sa zadovoljstvom mogu izvijestiti da je Martin Shkreli pušten iz zatvora Allenwood i prebačen u BOP na pola puta nakon što je završio sve programe koji su mu omogućili skraćenje zatvorske kazne.”

“Dok sam bio na pola puta, ohrabrio sam gospodina Shkrelija da ne daje daljnje izjave, niti ćemo on ili ja imati bilo kakve dodatne komentare u ovom trenutku”, rekao je Brafman.

Glasnogovornik Ureda za zatvore rekao je da je Shkreli prebačen u zatvor u zajednici pod nadzorom Ureda za upravljanje smještajem.

“Zatvor u zajednici znači da je zatvorenik ili u kućnom pritvoru ili u Rezidencijalnom centru (RRC, ili kući na pola puta)”, rekao je glasnogovornik u priopćenju. “Predviđeni datum puštanja g. Shkrelija iz pritvora BOP-a je 14. rujan 2022. Iz sigurnosnih i sigurnosnih razloga, ne raspravljamo o uvjetima zatočeništva pojedinog zatvorenika, uključujući transfere ili planove puštanja na slobodu.”

Shkreli je stekao nacionalnu slavu 2015. kada je njegova druga farmaceutska tvrtka Vyera preko noći poskupila lijek za spašavanje života Daraprim za više od 4000%.

Shkreli je zaradio naziv “Pharma bro” za samodopadnu obranu tog povećanja cijene, za vrijeđanje ljudi na Twitteru koji su prozivali njegovo ponašanje i za kupnju jedinstvenog albuma Wu-Tang Clan za 2 milijuna dolara.

No, njegova kaznena presuda nije povezana s poskupljenjem tog lijeka protiv parazita.

Shkreli je uhićen krajem 2015. pod optužbom da je prevario ulagače u dva hedge fonda kako bi pronašao svoju prvu farmaceutsku tvrtku Retrophin. Također je optužen da je pljačkao Retrophin kako bi vratio investitorima u svoje hedge fondove za gubitke koje je prikrio.

On osuđen je na suđenju u srpnju 2017 na saveznom sudu u Brooklynu po nekoliko optužbi u tom slučaju.

U siječnju je savezni sudac zabranio Shkreli za život iz farmaceutske industrije i naložio mu da plati gotovo 25 milijuna dolara građanske kazne za sudjelovanje u protukonkurentskom ponašanju kako bi zaštitio Vyerin profit zarađen od Darapima.

Vyera je platio 40 milijuna dolara tužiteljima u tom istom predmetu, koji je uključivao Federalnu trgovinsku komisiju i sedam država, među kojima su New York i Kalifornija.

.

Leave a Comment