Kalifornijski sud presudio je da je bumbar riba prema zakonu o okolišu

NOVISada možete slušati članke Fox Newsa!

Bumbar je riba prema kalifornijskom zakonu, kalifornijski sud stoji u presudi ovog tjedna.

I tako, bumbar treba zaštititi državnim uredbama o ugroženim vrstama, pokazuju sudski dokumenti.

U slučaju, Almond Alliance of California v. Komisija za ribu i divljačDržavni žalbeni sud Trećeg okruga Kalifornije rekao je da je “ovdje predstavljeno pitanje spada li bumbar, kopneni beskralješnjak u definiciju ribe”, prema pravnim dokumentima.

Prema riječima sudaca, bumbar je klasificiran kao riba kao liberalno tumačenje riječi “riba”, kao i vlastite zakonodavne povijesti države, uključujući ne-vodeni život.

Tamni zemljani bumbar (Bombus Terrestris) sjedi na biljci paprene metvice (Mentha x piperita) u Berlinu, Njemačka, 23. kolovoza 2021. (Fotografija Franka Hoensch / Getty Images)
(Fotografija Franka Hoensch / Getty Images)

Suci su objasnili da “iako se izraz riba kolokvijalno i uobičajeno razumije za odnose se na vodene vrste“zakon, kako je napisano, čini pravnu” definiciju ribe… ne tako ograničenom “, pokazuju sudski dokumenti.

UČITELJ SREDNJE ŠKOLE u CALIFORNIJI PUŠTEN UZ KAMUCIJU OD 50.000 USD NAKON KONTAKTIRANJA S UČENICOM S NAMJEROM DA POČINI ZLOČIN

Sud je objasnio da je “Zakon o ugroženim vrstama” dao ovlasti za klasifikaciju Povjerenstvu za ribu i divljač da utvrdi što jest, a što nije ugrožena vrsta, sudski dokumenti pokazuju.

A, prema zakonu, povjerenstvo je isključivo odgovorno za utvrđivanje “popisa ugroženih vrsta i popisa ugroženih vrsta”. Sud je također utvrdio da ovlasti komisije “nisu ograničene na popis samo vodenih beskralješnjaka”.

CALIFORNIA COUNTY VRAĆA MANDAT ZA UPOTREBU MASKA

Vlastita zakonodavna povijest države također podržava ovo “liberalno tumačenje” da se bumbar koji nije u vodi klasificira kao “riba”, kako prema državnom zakonu “Komisija može navesti bilo koji beskralježnjak kao ugrožena ili ugrožena vrsta.”

24. ožujka 2021., Hessen, Frankfurt / Main: Bumbar je sletio na cvijet.  Foto: Boris Roessler / dpa (Foto Boris Roessler / slika saveza preko Getty Images)

24. ožujka 2021., Hessen, Frankfurt / Main: Bumbar je sletio na cvijet. Foto: Boris Roessler / dpa (Foto Boris Roessler / slika saveza preko Getty Images)
(Fotografija Borisa Roesslera / slika saveza preko Getty Images)

Prije 1969. zakon je definirao ribu kao “divlju ribu, mekušce ili rakove, uključujući bilo koji njihov dio, mrijest ili jajne stanice”. Iste je godine zakonodavno tijelo izmijenilo odjeljak koji je definirao ribu i dodao beskralješnjake i vodozemce.

SAN FRANCISCO PREDLAŽE POTROŠITI 6,5 MILIJUNA USD ZA PREKID beskućništva za TRANSRODNE LJUDE

Ovaj je odjeljak promijenjen samo jednom, 2015. godine, kada je državno zakonodavstvo izmijenilo definiciju tako da glasi “‘[f]ish ‘znači divlja riba, mekušac, rak, beskralješnjak, vodozemac ili dio, mrijest ili jajna stanica bilo koje od tih životinja.”

Riba je viđena na prodaju u lučkom restoranu pored luke Essaouira 1. kolovoza 2007. u Essaouiri, Morroco.  (Fotografija Chrisa Jacksona/Getty Images)

Riba je viđena na prodaju u lučkom restoranu pored luke Essaouira 1. kolovoza 2007. u Essaouiri, Morroco. (Fotografija Chrisa Jacksona/Getty Images)
(Fotografija Chrisa Jacksona/Getty Images)

“Priznajemo da je opseg definicije dvosmislen”, dodali su suci, pokazuju sudski dokumenti.

KLIKNITE OVDJE DA PREUZMETE APLIKACIJU FOX NEWS

Sud je u konačnici presudio sucu Jamesu P. Arguellesu Viši sud okruga Sacramento “pogriješio kada [he] došao do suprotnog zaključka.”

Leave a Comment