Kako je putovanje iz snova teksaških dječaka završilo obiteljskim masakrom od strane bjegunca | Teksas

Mark Collins je u četvrtak doveo svoja četiri unuka Waylona, ​​Carsona, Hudsona i Brysona na svoj ranč sjeverozapadno od Houstona zbog nečega što je zvučalo kao san južnjačkog dječaka: pucanje iz oružja, vožnja čamcima na velikim ribnjacima i pecanje.

Iako je Collins znao da vlasti u općem području traže osuđenog ubojicu povezanog s meksičkim narkokartelom koji se oslobodio iz zatvorskog autobusa tri tjedna ranije, možda nije znao da je bjegunac očito provalio u kuću pored ranč, prema obiteljskom prijatelju Davidu Crainu.

I nekoliko sati nakon dolaska, Collins i njegovi unuci bili su mrtvi od ruke bjegunca, 46-godišnjeg Gonzala Lopeza, koji je ukrao oružje, odjeću i kamion s ranča prije nego što ga je policija ubila više od 200 milja dalje.

Dužnosnici kriminalističkog odjela Houston kasno u petak identificirali su Marka Collinsa, 66; Waylon Collins, 18; Carson Collins, 16; Hudson Collins, 11; i Bryson Collins, također 11, kao pet članova obitelji koje je ubio Lopez u posljednjim satima svog bijega od zakona.

Waylon, Carson i Hudson bili su braća, a Bryson je bio njihov rođak, rekao je obiteljski pastor Steve Bezner na konferenciji za novinare u petak.

Dječaci su igrali nogomet i bejzbol, a otišli su na djedov ranč loviti, pecati i provoditi vrijeme na vodi tjedno do odmora od nastave u Nezavisni školski okrug Tomballkoji opslužuje predgrađe Houstona.

Waylon je nedavno završio srednju školu. Bryson je upravo tri dana ranije bio kršten u kršćansku vjeru u bazenu svoje obitelji.

“Ono što se dogodilo obitelji Collins jednostavno je neizrecivo – ta djeca su bila sjajne, sjajne zvijezde”, rekao je Crain, obiteljski prijatelj. “Čak [for] najteže od teškog – ovo je stvarno teško podnijeti.”

Dana 12. svibnja, tri tjedna prije nasilja u četvrtak, Lopez je uspio skinuti držače i ispuzati iz zatvorenog prostora autobusa koji ga je vozio iz Teksas državnog zatvora u Gatesvilleu jednom u Huntsvilleu na liječnički pregled. Napao je vozača autobusa, koji je uboden u ruku, prije nego što je odustao od pucnjave policajaca i pobjegao u šumu u okrugu Leon, ruralnom području između Houstona i Dallasa čije je sjedište lokalne vlade u Centervilleu.

Agencije za provođenje zakona pokrenule su poteru za stotine policajaca, potražni avion i nagradu od 50.000 dolara za informacije koje su dovele do Lopezova hvatanja.

Policija je znala da Lopez služi dvije doživotne kazne jer je 2004. godine ubio šerifovog zamjenika u okrugu Webb u Teksasu, a zatim 2005. koristeći pijuk da ubije čovjeka kojeg je oteo u blizini državne granice s Teksasom i držan za otkupninu za drogu vrijednu 40.000 dolara. dug prema kartelu La Maña iz Tamaulipasa u Meksiku.

Dužnosnici koji su vodili tu potragu više puta su pogledali ranč obitelji Collins dok je Lopez bio na slobodi, rekao je Crain. Svaki put je bilo jasno.

Ali onda je, pozivajući se na informacije državnih vlasti, Crain rekao da su istražitelji utvrdili da je Lopez u ponedjeljak provalio u susjedno imanje. Crain nije siguran da je njegov prijatelj Mark Collins dobio tu informaciju prije nego što je u četvrtak ujutro doveo svoje unuke na ranč.

Kad se Mark Collins kasnije u četvrtak nije javio s drugim članom obitelji, taj je rođak nazvao policiju i zamolio ih da provjere na ranču. Policajci su otišli i pronašli tijela četvero djece i njihovog djeda, a njihov bijeli kamionet je nestao.

Policija u Jourdantonu, zajednici u Teksasu oko 220 milja jugozapadno od Centervillea, vidjela je Lopeza kako vozi kamion i proganja ga. Policajci su onesposobili kamion tako što su spustili traku šiljaka preko koje je Lopez prešao, rekle su vlasti.

Naoružan puškom AR-15 i pištoljem koji su očito ukradeni s ranča Collins, Lopez je nakon toga poginuo u pucnjavi s policijom. Nijedan policajac nije ranjen.

Bezner, pastor obitelji Collins, rekao je da su voljeni žrtava i dalje pobožni. “Nitko od nas ne može razumjeti zašto, ali [we] nastavite vjerovati da je Bog dobar i da je s nama u ovim okolnostima”, rekao je Bezner.

Ipak, Crain je rekao da oni koji ožalošćuju Collinses pomno prate tekuću istragu o tome kako je točno Lopez pobjegao, a zatim uspio izbjeći zarobljavanje tako dugo.

“Ako se mogu poduzeti koraci da se to više ne ponovi, onda idemo”, rekao je Crain.

Andy Kahan iz Crime Stoppers Houston zamolio je javnost da razmisli o doniranju online GoFundMe kampanja namijenjeno pokrivanju troškova pogreba za ubijene članove obitelji Collins.

“Ovo je najgore što možete zamisliti”, rekao je Kahan. – Ne postaje gore.

Leave a Comment