Casey White: Što znamo o zatvoreniku iz Alabame koji je pobjegao s popravnim službenikomCNN

The optuženik za ubojstvo koji je pobjegao iz pritvorskog centra u Alabami s popravnim službenikom 29. travnja ima prethodno iskustvo u pokušaju bijega iz zatvora i zadobivanju povjerenja svojih otmičara.

Casey White, 38, zadnji je put vidjela na nadzornoj kameri u narančastom kombinezonu i okovima kako je vodi u patrolni automobil Vicky White, 56, službenica za popravke. Rekla je svojim šefovima i suradnicima da ga vodi na sud na procjenu mentalnog zdravlja, ali vlasti su ubrzo otkrile da tog dana nije bila zakazana procjena ili saslušanje.

Dvojac je napustio patrolni automobil, pobjegao iz države u drugom vozilu i od tada nisu viđeni, a opsežna potraga do sada ih nije uspjela locirati. U danima nakon bijega, dužnosnici su saznali da su Casey White i Vicky White, koje nisu u rodu, uspostavile “poseban odnos”.

Kako se potraga kreće u drugi tjedan, evo što znamo o Caseyju Whiteu i njegovoj povijesti nasilja, njegovom prošlom pokušaju bijega i njegovoj fizičkoj veličini.

Evo kako ga je kriminalna povijest Caseyja Whitea dovela do Vicky White

Whiteova kriminalna povijest seže desetljeće unatrag. Sudski dokumenti navode da je brata tukao po licu i glavi drškom sjekire i čekića, zbog čega je 2012. godine bio u zatvoru na više od tri godine.

Zatim je 2015. izveo a zločinački pohod uključujući invaziju na dom, otmicu automobila i policijsku potjeru, prema Službi maršala. U ožujku 2016. optužen je po 15 točaka i na kraju je osuđen po sedam od tih točaka, uključujući pokušaj ubojstva i pljačku, prema zapisima Alabame. Po toj optužbi služi kaznu od 75 godina zatvora.

Prema Marshals Service-u, White je navodno prijetio da će ubiti svoju bivšu djevojku i njezinu sestru 2015. ako izađe iz zatvora i rekao da želi da ga policija ubije. Agencija je priopćila da je obavijestila njegove “potencijalne mete” o prijetnji i poduzela zaštitne mjere.

Josh Goan bio je jedna od žrtava u slučaju 2015. godine. Rekao je da je White provalio u njegov kamion, ukrao mu vatreno oružje, a zatim ga upotrijebio da ukrade svog susjeda i susjedovu bebu. Goan je bio svjedok na suđenju i rekao je za CNN da je bilo nadrealno iskustvo vidjeti koliko malo kajanja White ima.

“Bio sam vrlo zadovoljan što su mu dali dovoljno vremena da do trenutka kada – ako ikad – izađe, ne bi mogao ništa učiniti. Uzeo sam sigurnost u to i definitivno sam izgubio malo mira (od bijega) – rekao je. “Činjenica da je vani u svijetu je strašna stvar za društvo.”

White je služio svoju 75-godišnju kaznu u popravnoj ustanovi William E. Donaldson u okrugu Jefferson, Alabama.

No 2020. je navodno priznao smrt ubodom nožem 2015. 59-godišnja Connie Ridgeway i optužen je za dvije točke za smrtno ubojstvo. Izjasnio se da nije kriv zbog ludila i doveden je u pritvorski centar okruga Lauderdale kako bi prisustvovao sudskim raspravama u slučaju, priopćile su vlasti.

Tamo je stupio u kontakt s Vicky White, koja je radila kao pomoćnica ravnatelja popravnih odjela za okrug Lauderdale.

Vraćen je u pritvorski centar Lauderdale 25. veljače, rekao je šerif Rick Singleton.

Nije to prvi put da je White pokušao pobjeći iz zatvora, niti je prvi put zadobio povjerenje drugih popravnih službenika.

Godine 2020., dok je White bio zatvoren u pritvorskom centru okruga Lauderdale, vlasti su saznale da planira pobjeći iz zatvora i uzeti taoca, rekao je Singleton.

“Otresli smo ga i pronašli smo koljenicu u njegovom posjedu – koljenica je zatvorski nož – i to smo izvukli. Odmah smo ga poslali natrag u Odjel za popravke”, rekao je Singleton.

Rekao je odvjetnik koji je zastupao Whitea do 2020 CNN podružnica WAFF posljednji pokušaj bijega sam po sebi nije bio iznenađenje.

“Nisam bio šokiran što je Casey pobjegao”, rekao je odvjetnik Dale Bryant. “Bio sam šokiran s kim je pobjegao. Nikad prije nisam čuo za nju. Ali ovo nije bio prvi pokušaj bijega koji je Casey pokušao dok je bio u okrugu Lauderdale suočen s tim optužbama.”

Prije trenutnog bijega, Casey White i Vicky White razvile su “poseban odnos”, koji je uključivao dodatnu hranu, rekao je Singleton.

“Rečeno nam je da Casey White ima posebne privilegije i da se prema njoj u ustanovi tretiraju drugačije od ostalih zatvorenika”, rekao je.

Isto tako, Casey White je prethodno zadobio povjerenje službenika šerifskog ureda okruga Limestone.

“Kada je nakon nekog vremena bio u okrugu Limestone, zaslužio je povjerenje šerifovog odjela u to vrijeme i dopustili su mu da bude upravitelj u zatvoru”, Bryant je rekao za WAFF. CNN se obratio uredu šerifa okruga Limestone za više informacija o svom programu povjerenika.

White ima impozantnih 6 stopa-9 i težak oko 330 funti, smeđe kose i očiju boje lješnjaka, Američka služba maršala rekla je.

Agencija je također objavila slike njegovih tetovaža, od kojih su neke povezane sa zatvorskom bandom Southern Brotherhood sa sjedištem u Alabami. Tetovaža na njegovim leđima prikazuje zastavu Konfederacije s riječima “Southern Pride”, a tetovaža na prsima prikazuje štit ukrašen slovima “SB”, nacističkom svastikom i slovima “SS” u munjevitom stilu zloglasne nacističke paravojne skupine.

Bryant, odvjetnik, rekao je da se WAFF White ističe svojom veličinom.

“Ja sam visok 6 stopa-3, 220 funti, i zbog njega se osjećam malenim”, rekao je.

Također je istaknuo da White ima psihičku bolest i da je zloupotrijebio droge. Ipak, rekao je da je White bio “pristojna osoba” kada je uzimao lijekove u nadziranom okruženju i rekao da bi ponekad čak mogao biti prijateljski nastrojen.

(On je) jedan od rijetkih klijenata koje sam imao koji se nikada nije suzdržavao i pokušao mi lagati o nečemu, rekao je. – Upravo ga je izložio na stol.

Šerif Singleton rekao je da bi White mogao biti posebno opasan ako ne uzima svoje lijekove.

“Casey White je opasan čovjek. Trebao bi biti na lijekovima. Da li ih uzima ili ne, ne znamo. Ni s kim nije izašao iz zatvora – rekao je. “Kad prestane uzimati lijekove, može biti iznimno opasan.”

.

Leave a Comment