Buttigieg šalje 5 milijardi dolara gradovima za sigurnost dok broj smrtnih slučajeva na cestama raste

WASHINGTON (AP) – S nadolazećim podacima koji pokazuju da broj smrtnih slučajeva u prometu raste, Bidenova administracija usmjerava 5 milijardi dolara savezne pomoći gradovima i mjestima za rješavanje rastuće krize usporavanjem automobila, izrezivanjem biciklističkih staza i širih nogostupa i guranjem putnika na posao javnosti tranzit .

Tajnik prometa Pete Buttigieg u ponedjeljak je objavio dostupnost novca tijekom pet godina u okviru novog programa Sigurne ulice i ceste za sve svog odjela.

Cilj će biti osigurati izravnu infuziju federalnog novca zajednicama koje se obvezuju promicati sigurnost višestrukih korisnika kolnika, posebno pješaka i biciklista, kao i vozača.

Očekuje se da će federalni podaci koje je ovaj tjedan objavio Odjel za promet pokazati još jedan veliki skok u broju smrtnih slučajeva u prometu u SAD-u do 2021., odražavajući nastavak rizične vožnje koja je započela pandemijom koronavirusa u ožujku 2020. Smrtni slučajevi među pješacima i biciklistima rastu brže nego u vozilima.

Smrtnost je također neproporcionalno veća među nebijelcima, osobama s nižim primanjima, za koje je vjerojatnije da će koristiti javni prijevoz i putovati pješice ili biciklom, kao i među onima u plemenskim i ruralnim područjimagdje prekoračenje brzine može biti uobičajeno, a korištenje pojasa rjeđe.

“Suočavamo se s nacionalnom krizom smrtnih slučajeva i ozbiljnih ozljeda na našim cestama, a ove tragedije se mogu spriječiti – stoga kao nacija moramo hitno i surađivati ​​na spašavanju života”, rekao je Buttigieg. Rekao je da će novac “pomoći velikim i malim zajednicama da poduzmu mjere za zaštitu svih Amerikanaca na našim cestama.”

“Previše smo se navikli na gubitke života i teške ozljede koji se događaju na našim cestama”, rekao je.

Pregledavajući nadolazeće podatke, Steven Cliff, vršitelj dužnosti šefa Nacionalne uprave za sigurnost u prometu na autocestama, rekao je na događaju prošlog tjedna da će konačne brojke pokazati “alarmantna” povećanja za cijelu 2021. godinu.

Smrtni slučajevi na cestama predstavljaju oko 95% svih smrtnih slučajeva u transportu u SAD-u, više od 38.000 u 2020. godini. U 2021., do sada objavljeni podaci već pokazuju da se broj smrtnih slučajeva u prometu u SAD-u povećao na 31.720 u trećem tromjesečjunajveće devetomjesečno razdoblje od 2006. Prije 2020. broj smrtnih slučajeva u prometu u SAD-u pao je tri godine zaredom.

Cliff je rekao da se veliki dio smrtnih slučajeva dogodio za vozače koji se ne vežu i često tijekom kratkih putovanja automobilom “niz ulicu”.

Napor odjela je dio novu nacionalnu strategijupokrenut u siječnju, zaustaviti rekordno povećanje broja smrtnih slučajeva na cestama pristupom “sigurnog sustava” koji promiče bolji dizajn cesta, niža ograničenja brzine i strože propise o sigurnosti automobila. Oko 5 do 6 milijuna dolara za bespovratna sredstva uključeno je u zakon o infrastrukturi predsjednika Joea Bidena.

Ipak, velik dio saveznog plana puta oslanja se na suradnju gradova i država, a za potpunu provedbu mogli bi potrajati mjeseci, ako ne i godine – prekasno da bi se smirili glasači na poluizboru 2022. uznemireni ovom i drugim bolestima povezanim s pandemijom, kao što je porast kriminala.

Najnovije američke smjernice od ponedjeljka pozivaju gradove i mjesta da skiciraju sigurnosne planove u svojim prijavama za savezne potpore, koje će biti dodijeljene krajem ove godine.

Navodi primjere dobrih projekata kao što su oni koji obećavaju preobrazbu kolnika s velikim udarima, kao što je dodavanjem traka za tutnjavu sporim automobilima ili ugradnjom kamera za brzinu, za koje odjel kaže da bi mogli osigurati pravedniju provedbu od policijskih zaustavljanja prometa; bljeskalice za pješačke prijelaze; nove “sigurne rute” preko nogostupa ili drugih zaštićenih puteva do škole ili javnog prijevoza u zajednicama s nedovoljno opskrbe; i druge izmjene kolnika “brze izgradnje” dizajnirane uz doprinos zajednice.

Buttigieg je u ponedjeljak otputovao u Njemačku na Međunarodni transportni forum kako bi razgovarao o najboljim pristupima za postizanje cilja UN-a o prepolovljivanju smrtnih slučajeva u prometu u svijetu do 2030. Oko 1,25 milijuna ljudi godišnje pogine diljem svijeta na cestama. Sad je uglavnom bio izvanredan vidjeti kako broj smrtnih slučajeva u prometu raste tijekom pandemije čak i s manje automobila na cesti, dijelom zbog veće stope prebrze vožnje i nevezivanja pojaseva u SAD-u.

Michael Kelley, direktor politike grupe za zagovaranje sigurnosti na cestama BikeWalkKC u Kansas Cityju, Missouri, kaže da se zalaže za biciklističke i pješačke rute jer njegove dvije mlade kćeri vole istraživati ​​vani, ali ne mogu to činiti sigurno jer u njihovoj četvrti nedostaju nogostupi i sjedišta u blizini autoceste.

Kelley, koji je Crni, rekao je da zajednice mogu postati živahne i povezanije poticanjem pješačkih četvrti koje omogućavaju starijim osobama koje možda ne voze, kao što su njegovi roditelji, da “stare na mjestu” u blizini mlađe generacije, poput njegovih kćeri, koje sve više “Ne želim ili ne trebam voziti” automobil ako postoje druge sigurne i pristupačne mogućnosti prijevoza.

“Svatko zaslužuje da može hodati, voziti bicikl, koristiti tranzit, a da to bude siguran i lak izbor”, rekao je Kelley.

Buttigieg je naglasio hitnost.

“Uvjeren sam da možemo iskoristiti ovaj trenutak, ovaj hitan i zabrinjavajući trenutak, kao središnju točku”, rekao je. “Želimo financirati sve što će ići najizravnije prema smanjenju nesreća i spašavanju života kako bismo mogli promijeniti putanju sigurnosti na cestama u ovom desetljeću.”

.

Leave a Comment