Bivši sudac ubijen u Juneau Co. dom u ciljanom napadu, osumnjičeni je planirao gađati Gov. Evers

Bivši sudac u Wisconsinu ubijen je u petak u, kako vlasti nazivaju ciljanim napadom od strane osumnjičenika koji je također imao druge vladine dužnosnike kao mete, rekao je za CNN izvor upoznat s istragom.

Bivši sudac Okružnog suda u Juneauu John Roemer ubijen je u New Lisabonu u Wisconsinu, rekao je izvor. Ubojstvo proizlazi iz sudskog postupka ili slučajeva, objasnilo je Ministarstvo pravosuđa Wisconsina.

Javna zemljišna knjiga pokazuje da je adresa na kojoj se pucnjava dogodila ista koja pripada Roemeru.

Osumnjičeni, koji nije javno identificiran, imao je na umu druge mete – uključujući guvernera Wisconsina. Tony Evers i čelnik manjine u Senatu Mitch McConnell, rekao je izvor za CNN. Drugi izvor potvrdio je imena dužnosnika za CNN.

The Milwaukee Journal Sentinel je prvi izvijestio sudac je bio žrtva i da je guverner također bio meta.

POVEZANO: Čovjek mrtav, osumnjičeni u kritičnom stanju u ‘ciljanoj’ pucnjavi u okrugu Juneau

“Ovo kao što sam već spomenuo čini se ciljanim činom, a čini se da je osoba koja je osumnjičena imala i druge mete. Čini se da je to povezano s pravosudnim sustavom”, rekao je državni odvjetnik Wisconsina Josh Kaul u petak na konferenciji za novinare, ne navodeći ime žrtve.

Kaul je dodao da istražiteljima nisu poznati dokazi koji bi ukazivali na opasnost za druge ljude, napominjući da je istraga u tijeku.

“Oni koji su možda bili druge mete su o tome obaviješteni, ali mi nismo svjesni bilo kakve aktivne prijetnje pojedincima”, rekao je. “Ako postanemo svjesni bilo kakve konkretne prijetnje koja je u tijeku, sigurno ćemo obavijestiti ljude kada budemo svjesni toga.”

CNN se obratio uredu guvernera, McConnellovom uredu, američkoj policiji Capitola, uredu šerifa okruga Juneau i ministarstvu pravosuđa Wisconsina.

Čini se da je napad pobjegao u petak ujutro, kada je tim za specijalnu taktiku i reakciju okruga Juneau ušao u kuću i pronašao 68-godišnjeg muškarca mrtvog u njegovoj kući, priopćilo je DOJ Wisconsina u izjava.

Bilo je pokušaja pregovaranja s osobom unutar kuće prije nego što je tim ušao. Vlasti su u podrumu pronašle 56-godišnjeg muškarca s nečim što je izgledalo kao prostrelnu ranu, priopćilo je državno DOJ.

“Policija je započela mjere spašavanja života, a osoba je prevezena u medicinsku ustanovu. Na mjestu događaja pronađeno je vatreno oružje”, stoji u priopćenju.

The-CNN-Wire
™ & © 2022 Cable News Network, Inc., tvrtka WarnerMedia. Sva prava pridržana.

Leave a Comment