Bidenova administracija otkazuje 5,8 milijardi dolara duga za studentski zajam

Odjel za obrazovanje rekao je da je poništio neviđenu razinu studentskog duga za 560.000 zajmoprimaca koji su pohađali sada zatvoreni fakultet. (iStock)

Odjel za obrazovanje objavljeno u srijedu da će poništiti neviđeni iznos studentskog duga za studente koji su pohađali jednu profitnu instituciju.

Odjel je odobrio 5,8 milijardi dolara za potpune otplate kredita za 560.000 zajmoprimaca koji su pohađali kampus u vlasništvu ili pod upravom Corinthian Collegea. Ovo je “najveći pojedinačni otpis kredita” u povijesti odjela.

Istraga potpredsjednice Kamale Harris o Corinthianu, koja je provedena dok je bila kalifornijska državna odvjetnica, “igrala je ključnu ulogu u razvijanju nalaza protiv profitnog lanca koledža”, rekao je odjel.

“Od danas, svaki student kojeg je Corinthian Colleges prevario, prevario i natjerao u dugove može biti siguran da Biden-Harrisova administracija ima leđa i da će otplatiti njihove savezne studentske zajmove”, rekao je ministar obrazovanja Miguel Cardona u priopćenju. “Predugo se Corinthian bavio velikim financijskim iskorištavanjem studenata, misleći na njih da preuzimaju sve više dugova kako bi platili obećanja koja nikada neće ispuniti.

Dok će naše današnje akcije osloboditi žrtve Corinthian Collegea njihovih tereta, Odjel za obrazovanje aktivno pojačava nadzor kako bi bolje zaštitio današnje studente od taktika i osigurao da profitne institucije – i korporacije koje ih posjeduju – nikada više ne pobjegnu s takvim zlostavljanjem – nastavio je Cardona.

Iako je ovo otkazivanje duga namijenjeno zajmoprimcima saveznih studentskih zajmova, oni s privatnim studentskim zajmovima koji žele smanjiti svoje mjesečne uplate mogli bi razmotriti refinanciranje. Posjetite Credible kako biste pronašli svoju personaliziranu kamatnu stopu bez utjecaja na Vašu kreditnu ocjenu.

BIDEN ADMINISTRACIJA NEPOZNAJE KADA ĆE SE NASTAVITI otplata STUDENTSKOG ZAJMA KADA POTUS TEŽI OPROŠTENJE DUGA

Olakšica studentskog zajma pod Bidenovom administracijom penje se na 25 milijardi dolara

Saopćenje Odjela za školstvo slijedi nakon zaključaka koje je saopćio došlo je 2015uključujući “da je Corinthian sudjelovao u raširenim i sveprisutnim lažnim predstavljanjima vezanim uz izglede za zapošljavanje dužnika.”

Ovaj krug oprosta odnosi se na “sve preostale savezne studentske zajmove” za zajmoprimce koji su studirali na Corinthian Colleges od njegovog osnivanja 1995. do zatvaranja u travnju 2015. Time je ukupni iznos olakšice studentskog zajma pod Bidenovom administracijom doveo do 25 milijardi dolara od siječnja 2021

Odjel za obrazovanje isplatio je ove studentske zajmove kroz sljedeće programe oprosta studentskih zajmova:

  • Potpuna i trajna invalidnost
  • Oprost zajma za javne službe
  • Odbrana zajmoprimca do otplate
  • Zatvoreni ispis iz škole

Dok je značajan dio stanovništva imao koristi od oprosta saveznog studentskog zajma, oko 43 milijuna federalnih zajmoprimaca još uvijek duguje ukupno 1,6 bilijuna dolara koledžskog duga, prema Inicijativa za podatke o obrazovanju. To je prosječni saldo od 37.014 dolara po zajmoprimcu saveznog studentskog zajma.

Zajmoprimci privatnog studentskog zajma koji žele smanjiti stanje zajma mogli bi razmotriti refinanciranje. To bi vam moglo pomoći da snizite kamatnu stopu i omogućite da uložite više novca u saldo glavnice. Možete posjetiti Credible za usporedbu više zajmodavaca studentskih zajmova odjednom i odaberite onu s najboljom kamatnom stopom za vas.

NAVIENT PRISTAJE NA OTKAZ MILIJUNA STUDENTSKIH KREDITA: TKO JE POGOĐEN I ŠTO SE DALJE DOGAĐA

Zagovornici i dalje pozivaju Bidena da otkaže dug za studentski zajam

Iako Bidenova administracija nije uvela široki oprost studentskog zajma, nagovijestio je predsjednik da bi odluka mogla doći. Biden je rekao novinarima u Bijeloj kući početkom svibnja da, iako razmišlja o otpisu studentskog duga, neće razmotriti smanjenje od 50.000 dolara po zajmoprimcu. No, odvjetnici su nastavili zagovarati izvršnu akciju za otkazivanje još saveznog studentskog duga.

“Pozdravljamo predsjedniku Bidenu i potpredsjedniku Harrisu na ovom potezu”, rekla je Whitney Barkley, viša savjetnica Centra za odgovorno kreditiranje. “Deseci tisuća bivših učenika iz Korinta koje je njihova škola prevarila i godinama se pitaju kako će povratiti izgubljeni novac, sada su opušteni. Uprava sada mora odmah poništiti 50.000 dolara duga za studentski zajam po zajmoprimca i odustati od svog podjelnog pristupa otkazivanju.

“Iako je povijesno, olakšice koje se pružaju studentima iz Korinta predstavljaju samo mali dio studenata koji trebaju otkazati”, rekao je Barkley. “Milijuni zajmoprimaca s niskim primanjima i obojenih zajmoprimaca i dalje nose teret neoprostive krize studentskih kredita.”

Ako ste zajmoprimac privatnog studentskog zajma, refinanciranje bi vam moglo pomoći da smanjite svoje mjesečne uplate za zajmove. Da vidite je li ovo prava opcija za vas, kontaktirajte Credible kako biste razgovarali sa stručnjakom za studentske zajmove i dobiti odgovore na sva svoja pitanja.

Imate pitanje u vezi s financijama, ali ne znate koga pitati? Pošaljite e-poštu Vjerodostojnom stručnjaku za novac na moneyexpert@credible.com a na vaše pitanje može odgovoriti Credible u našoj rubrici Money Expert.

Leave a Comment